Snabb som en iller, hal som en ål och ett skatöga för saker som glimmar

Det är full fart på Smörgatan numera. Vårat underverk saknar ännu kunskap kring stopskylten. Igår flyttades madrassen i spjälssängen ned ett steg. Julia har inte lärt sig att ställa sig på sina ben ännu men efter mycket stånk, pust och stön så finner man ett rart ansikte med en gullig haka som hänger på sängramens kant och två små händer som med ett starkt grepp håller sig fast i spjälorna. Nej här försöker vi allt ligga steget före även om Julia ibland är listigare än sina föräldrar så hann hon minsann inte före oss denna gången. 

Det finns saker som är mer roligt nu än vad det var förr i Julias värld. Saker som hon för bara några veckor sedan inte ens hade upptäckt att de existerade i vårat hem. Att krypa/åla sig fram till gardinerna i vardagsrummet är skoj. När hon väl är framme tar hon ett grepp om tyget och sliter det till sin mun. Gardinstången vajjar och mamma eller pappa kommer springandes. Eller nä, vi springer inte. Vi bor inte stort och vi är ju alltid där lillan är. Fast i hjärtat, när pulsen går på högvarv, då känns det som att man springer :-)

Fjärrkontroller är otroligt goda att knapra på, likaså skor. Skor har ett bra tuggmotstånd tycker nog Julia för hinner hon före mig till hallen ja då är det skorna hon vill åt. Lite skit rensar magen men urk, säger mamma! Små knubbiga söta fingrar fastnar ofta på två sekunder i duschens avloppsbrunn då man släpper in lillsnurran i badrummet. Det hinner inte göra ont men Julia hinner minsann bli arg då hon upptäcker att hon sitter fast och lika snabbt som hon kommer dit får jag loss hennes små fingrar samtidigt som jag undrar vad det är för visst med avloppsbrunnen som lockar henne så. Kan det vara att den glimmar? Ja för vardagsrumsbordsbenen glimmar så vackert och där ligger Julia om dagarna och suger sig fast som en liten bläckfisk. "SMACK", hörs det och så har hon klistrat fast sina rara små läppar kring det glimmande benen.

När smutstvätten är tvättad och kläder skall hängas upp på torkställning då vill Julia gärna vara med. Det bästa är att ligga under torkställningen och dra ned alla kläder hennes mor hänger upp. Mor grymtar och dotter skrattar glatt. Efter ett par vändor får vi båda lägga oss på golvet och skratta tillsammans. Det tycker Julia är riktigt skoj!

Än så länge lilla Julia är du bara 6 månader minus 4 dagar och du gör din mamma och pappa svettig. Hur ska det bli när du lär dig gå? Hinner vi någonsin ifatt dig? Förhoppningsvis är denna krypskola inte bara en bra skola för dig själv utan även för din mor och far för vi behöver allt lära oss och vänja oss ser jag :-)


Tagen på bar gärning! Nu blir det till att börja skydda hemmet. Eller rättare sagt skydda lilla Julia i hemmet!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0