Kvartalsstädning och ledig dag

I helgen stod det städning i almanackan hos familjen Lundqvist/ Ek. Inte vilken städning som helst utan storstädning. Ja sådan där städning när man inte bara snabbt i förbifarten drar dammsugaren över golvet och flyttar prylar från ett ställe till ett annat. Nä för i helgen skulle det dammas, plocka saker från en plats till dess rätta plats, dammsugas och skuras. Badrum och kök skulle även få sig en ordentlig omgång med Ajaxflaskan. En sådan städning kanske en del skulle definiera som veckostädning. Ja i varje fall månadsstädning men i vår familj har vi det per kvartal och det är endast för att pappa Daniel inte skall behöva ta sin väska och flytta varje månad. Han praktiskt taget är allergisk mot sådana städningar. Det är ju tur då för Julias pappa att hans andre hälft städar så mycket som hon gör så han slipper detta varje dag, varje vecka, varje månad utan bara behöver göra det en gång per kvartal. Julia hjälpte ju så klart till denna gång. Mamma och Julia kånkade runt på varsin bytta med vatten i och en trasa i högsta hugg. Vi var mästarinnorna på att damma den dagen. Pappa skötte köket han. Fint som snus blev det överallt!

Förskolan hade studiedag idag och Julia & mamma skulle åka ut till Lotta, Alvine och lille Einar idag för att tillsammans mysäta frukost med Lottas hemmagjorda frallor. Tyvärr gick det inte att finna någon bilnyckel i hemmet ( det KAN hända att pappa Daniel gick till jobbet med TVÅ nycklar på sig dock erkänner han än så länge bara EN nyckel) så vårt roliga besök fick avbokas men vi gick genast på plan B. Buss mot stora staden och en fin promenad på Avenyn vid halv tio-tiden. Eftersom stan just nu inte har så många isfläckar som andra ställen numera är övertäckta med så var det idag en lycklig Julia som skuttade runt obehindrat från att halka. Förmiddagen avslutade vi med en fika på "ljungans" där vi delade på en underbar räksmörgås med färska räkor och en god apelsinjuice. Jag tror minsann det finns en tös som har tagit efter sin mor när det gäller skaldjur. Vi näst intill slogs om räkorna som prydde vår fina smörgås.



Julia har hittat mammas tofflor och satt på sig dom. En liten vattenpaus i städning blev det här.



Julia o pappa äter blodpudding med sylt. Det är en smart pappa här som väljer att ta av Julia kläderna innan maten för att slippa syltfläckar på dom för som ni ser så händer det att sylten faller lite fel ganska så lätt...



...men DET tycker INTE Julia om! Då blir det katastrof!


Lilla loppan kikar när mamma bloggar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0