Julia möter Tinky winky

Julias första möte med den omtalade Tinky winky (teletubbien) som jag tidigare nämnde att Julia fick i födelsedagspresent (i förskott).En fundersam Julia...


Kikar på filmen som rullar på magen på Tinky.


-Helt otroligt! Hur poppa den här knasiga varelsen ur tv-rutan?


-Du och jag kan nog bli vänner.


Jodå, en undersökning med fingrar och mun och vips så blev Tinky en favorit bland Julias favoriter!


We are back! och vi är större än nånsin!

Vilken evighet det var sedan vi satte våra små spår på denna blogg men nu är vi tillbaka! Vi är större än nånsin! Det är faktiskt så för Julia hon växer och växer precis som små barn ska göra.

Julia har spenderat sin sommar bland härliga människor. Ja mor och far har varit vid hennes sida men också farmor och farfar samt mormor och morfar. Ett otroligt stort stöd har vi fått av dom alla för att få sommaren att rulla på med två arbetande föräldrar och en liten tös som än inte går på förskola.

Nåväl, dags för Julias sommaruppdatering.

Vår lilla duracellkanin lever upp till sitt smeknamn! Hon har lärt sig mycket under dessa sommardagar. Att vara med och sjunga "imse vimse spindel" är skoj! När spindeln klättrar på tråden med hjälp av våra fingrar så skrattar hon av förtjusning.  Även "klappa händerna när du är riktigt glad" är en rolig sång, speciellt när man sjunger klappa händerna för då skyndar sig Julia att klappa sina små knubbiga händer och ler glatt.

Julia går inte längre med sin lära-gå-vagn, nej hon springer fram! Fort ska det gå -fram och tillbaka över golvet. Även om det går fortast att ta sig fram krypandes så har hon minsann bjudit på ett par steg på egen hand. Senast i söndags då vi befann oss på middag hos farmor och farfar så gick Julia 2 steg mellan sin mamma och farmor. Det värmer allt i mammahjärtat då!

Att riva och slita saker ur lådor och skåp är fortfarande en av Julias favorithobby. Det bästa som finns är att i snabb hast riva ur alla dvd-filmer ur dvdlådorna, öppna fodralet, kasta ut en skiva och lägga den på golvet, sätta handen på den och krypa runt. Det skär sig i pappas hjärta när han ser hur skiva efter skiva faller bort ur hans filmsamling på grund av alla repor. Men vad sjutton, Julia har skoj och nu har dvdlådorna faktiskt fått sig en annan plats i hemmet som Julia inte vet om.... än så länge i varje fall.

Teletubbies rockar just nu! Även om Julia får titta på det små stunder så har hennes mamma och pappa blivit smittade av "telesnacket". -Ä dä?, Sa du?, Är ord som används mer och mer i vuxensamtalen. Illa illa men Julia tycker det är roligt. Hon rycks med i filmen och är totalt onådbar när tubbiesarna springer runt och gör tokiga saker. I en förtidig födelsedagspresent fick Julia en teletubbies, Tinky winky av sin gudfar-morbror och moster. Tinky winky måste kramas och pussas på varje dag. Jag tror minsann att Tinky Winky aldrig skulle fått så mycket kärlek i ett annat hem som han får här hemma hos Julia.

Lite sommarbilder är det la dags att bjuda på! Inte en dag försent, så här har ni vårt lilla guldkorn :-)Julia är på Råön och klappar i händerna


Ja, damen slutar visst aldrig att vara nyfiken på kameran.


En typisk "Juliablick" när hon inte får som hon vill. Munnen blir till ett streck och ögonen blir mörka.Julia ville följa med morfar när han skulle cykla och kan man inte cykla själv och cykeln saknar barnstol så passar ju en cykelkorg alldeles super! ( Nej, Julia fick inte sitta kvar i korgen när morfar cyklade, så oroa er inte)Så här kan man också se ut när man heter Julia.


Det är helt okej att bada i balja när solen skiner och det är långt till havet.


Julia står och hänger lite.


Solglasögon är ingen hit men när mormor provar så tyckte Julia att det var roligt.


Teletubbies är Julias första favoritfilm!


Dags för testing av tårta inför Julias 1-års dag. Vissa äter med hjälp av sked och andra håller skeden i ena handen och äter med hjälp av den andra handen.

RSS 2.0