Kl 04.24

Så det är detta man får när man lyckas få en liten Julia att somna tidigt på kvällen? Vi som så länge har önskat oss en kväll utan barn som en del faktiskt har. Nu ska jag aldrig mer önska mig det. Att vara vaken från 02.15 och sjunga, skratta, leka och prata är ingen hit för mig.

Fylld av energi är vår guldklimp. Blir hon aldrig uttröttad tro?

Gäsp, säger mamma. Leka mera, säger Julia.

Ett skepp kommer lastat!

-Med vad då?, undrar säkert ni.

-Med foton på Julia såklart!, svarar givetvis vi :-)
- Det är lugnt mamma, jag är stor nu! Jag fixar min frukost själv.- Fastän jag är så trött att jag somnar så vill jag minsann hålla flaskan själv. Jag måste hålla leksaken i ett stadigt grepp med andra handen så den inte smiter ifrån mig medan jag äter och powernapar.  Så det så!- Pappa vill att jag ska sova men jag är minsann inte trött!- Jag busar lite med pappa istället! Att dra honom i ögonbrynen är roligt fast pappa, han skriker så då!- Nej jag lovar pappa, jag är INTE trött. Titta, jag kan fortfarande dra i ögonbrynet! Jag vill leka mera.
Det är bara ögonen som börjar hänga på mig, jag förstår inte varför.


- Oj, rackarns nu faller jag nästan i John blunds armar!- Shit, vad hände?! Den var jag inte med på! Meeeeen....


...- Jag är INTE trött! Titta på mina muskler istället! Se nu när jag spänner mig! Åh så jag tar i! Titta pappa vad jag kan!


Födelsedagskalas!

Jag kan inte låta bli att visa bilder av min fina familj som kom med present till mig igår på min stora dag. Fina Daniel läser ett genomtänkt rim som dock gjorde det lite svår att gissa sig till vad som rymde sig i presenten Julia håller i men glad blev jag allt när jag öppnade! Privatlektioner i golf! Det ni! I vår smäller det. Så roligt! Ja, du måste ut och öva en massa nu så vi kan spela riktigt bra tillsammans i vår, säger Daniel. Om jag ska springa på golfbanan så i vår så undrar jag ju vem som ska ta hand om Julia. Ja du Daniel, nu blir det allt en vår i "Julia-pappa-lekens" tecken :-).."Mmm, vad det prasslar här då"...


..."Gott är det också! Det var värst vad pappa tar lång tid på sig när han läser det där rimmet"...


På dagen kom också Julias farmor och farfar över och tillsammans firade vid med lite kladdkaka. Nu finns ett par vackra tulpaner på vårat bord och ett biobesök för mig och Daniel inväntas så småningom att stå på agendan. Tack Stig & Marianne!

Babysim!

Efter övning i både dusch och badbalja hemma på Smörgatan har nu Julia vant sig vid vattnet och även börjat tycka att det är ritkigt roligt. Vad är då inte bättre än att börja på babysim? Sagt och gjort. Igår var det premiärsim på Åbybadet med mor och far. Kl 09 började damens första lektion och både hon själv och hennes far var nog lika sega vid start. Behöver jag tala om att de lider av något som kallas för morgontrötthet? Med ett 34-gradigt varmt vatten började pappa D vakna till och Julia, ja hon bara njöt! Det blev en toppenmorgon med plask och skratt. Ja att plaska och hoppa i vattnet, det var nytt men oj så spännande, tyckte Julia!

 
Söta fröken Julia i sina fina små badbyxor med pappa.


Att sprattla med benen är skoj!


Åh vad roligt det är när man får hoppa upp och ned i det varma sköna vattnet.


En liten Julia balanserade

"En elefant balanserade på en liten spindeltråååååd. Det tyckte han var så intressant...."En liten Julia balanserade på ett jättestort goooolv...


...Det tyckte hon var så jättesvårt...


...Så hon provade ytterligare en gång.......En liten Julia balanserade på ett jättestort gooooolv. Det tyckte hon var så intressant för det gick så superbraaaa.....

Morgonstund har guld i mun´

Julia, ja hon har banangröt i mun´ hon!

Julia visar hur man gympar

Vårt barn behöver kanske inte behöver gå på någon barngymnastik. Hon kan detta med träning på egen hand kan jag lova. Helst flera gånger om dagen. På skötbordet, mattan i badrummet, golvet eller varför inte i sängen? Prima ballerina. Alla platser går bra. Så här gör man, säger Julia:


Ben och armar upp och sträck!


Och så spänner vi hela kroppen i raklång ställning. Helst ska man öppna munnen och säga; "Aaaaaaah" också.


Och s slutar vi med ben och armar upp och sträck igen!


Nytt år, ny unge?

Bloggen är återigen tillbaka! Tjohej! Så fort vi försvinner ett tag beror det på att vi har fullt upp att leka här hemma... och så tentapluggar mamma ;-) Men nu är tentan inlämnad och Julia sover så gott och då är bloggen med andra ord tillbaka!

Ett nytt år väntar oss nu med mängder av nya utmaningar och nya upplevelser. Julia chockar oss för var dag som går, ja positivt alltså. Det är ju inge samma unge som förra året :-) Vart tog flickan vägen som var så ledsen och orolig om kvällarna? som skulle äta mat varje timme om nätterna -helst två gånger i timmen, som vägrade sova i vagnen om dagarna vid promenad och som skrek så fort man inte tittade på henne? Vår underbara unge har blivit ännu mer underbar!

Julia är nu 4 månader och 3 veckor och stora damen växer både intellektuellt och till bredden! Bvc besöktes i förra veckan. 62,5 cm lång och 6,9 kg kärlek! Det är vårt barn det! :-)

Mormor och morfar har hunnit besöka "bästkusten" en helg i år. Julia fick mängder med uppmärksamhet och stimulans. En nöjd men också väldigt trött mormor for hem för att vila upp sig inför nästa gång. En morfar som lyckades nattade Julia en kväll på egen hand var nog också väldigt nöjd över sina bravader.

Vi har en toppen farmor och farfar som redan har funnits vid Julias sida mycket detta nya år. Mamma har då fått vila upp sig, tentaplugga och det har även hunnits med lite "mamma & pappa-middag" på stan. Underbart! Det är inte bara Julia som är bortskämd utan även hennes föräldrar.

Nå vad har hänt då?
Gissa om vårt barn är bäst? ;-) Julia har fullt upp om dagarna. Hon  sitter med till bords, vänder sig allt oftare från mage till rygg och från rygg till mage, ålar baklänges runt på golvet (japp, vår nya dammsugare har äntligen kommit!), sitter stadigt själv, äter smakportioner i form av potatis, palsternacka, morot, broccoli och mangopuré. Katrinplommonpuré är dock ingen hit. Urk och blä säger Julia med hela kroppen och vatten i flaska går fetbort men banangröten! Mmmm, så gott! Envis som hon är så kämpar hon stadigt med sitt ålande/krypande baklänges! Hon blir frustrerad när vi lägger en leksak en bit framför henne för att locka henne. Då hon ännu inte kommer framåt utan endast bakåt och leksaken kommer allt längre ifrån henne blir hon arg. Ibland tar väggen stop för ålandet och Julia har ännu inte lärt sig hur man då styr om så med ett rop får hon en hjälpande hand och kan åla vidare. När mamma lagar mat i köket är det roligt att sitta med i barnstolen och banka med en träslev. Träsleven är även väldigt god att tugga på också. En hit, tycker mamma!

Att sjunga med pappa vid datorn är fortfarande favorit men att ligga i pappas famn och bli kittlad så att man kiknar av skratt, det är nog det bästa Julia vet just nu.Pappa, jag är redo! Ös in bara! Full koncentration här!


Mmmm, så gott! Mera! Mera!


Åh, kolla vilken fin haklapp jag har!


Världens snyggaste nyckelpigevagn fick jag av min morbror Per och moster Malin. Självklart får "Kanin" åka med också.


Men det var värst vad pappa fotar mycket...


Okej, jag erkänner. Jag kan inte gå än, jag kan inte stå upp själv heller men jag vill! Så jag fick hjälp av mormor och inte visste jag att handtaget kunde vara så gott att mumsa på! Det har ingen berättat för mig!


Pappa förstår inte att jag inte tycker om att sova mer än 30 min om dagarna. Ser han inte hur pigg jag är! Tittut, pappa nu har jag sovit färdigt!RSS 2.0