2 där nere och 2 där uppe!

Julias mormor är nyfiken på Julias 2 framtänder som nu träder fram i överkäken. Julia själv förstår inte alls varför det skall vara så roligt att dokumentera dessa verk via fotografering. Nej, hon tänker minsann inte visa sina fyra vackra för en blixtrande kamera. Efter mängder med försök så har vi nu lyckats fånga damens framtänder men då med en duracellkanin som leker med sin pappa och hänger upp och ned! Alla metoder är tillåtna :-)


En riktig "Amy Diamondglugg" är vad vi kan skåda


Sol i Göteborg!

För en tid sedan bjöd solen på varma strålar och Julia invigde sin lilla pool på balkongen! Båda mamma och pappa blev ganska avundsjuka på den roliga och fräcka poolen med sitt härligt gröna palmblad som parasoll! Hade just den poolen funnits i XXXL så hade vi definitivt införskaffat oss en :-)


Väl värt att nämna är väl att de ledsna blommorna som syns i bakgrunden på bilderna numera inte är så ledsna längre. Tack vare en fin farmor så har inte bara Julia utan våra balkongblommor fått kärlek av farmor idag. Julia, det är bara till att erkänna att din mor, hon har inte gröna fingrar hon inte men farmor har det. Och mormor har det. Tur är väl det för blommor är underbart vackra att titta på och vår balkong blir så mycket finare med dom på plats. Måtte de bara överleva sommaren hos familjen Ek-Lundqvist.


Förändringens vindar

Det var alldeles för länge sedan en uppdatering kom dock har det tyvärr inte berott på att att solen har visat sin varma sida över Göteborg. Inte heller beror det på lathet. Det är nämligen så enkelt som att Julias kära mamma har börjat arbeta. Mamma är inte längre bara mamma utan numera också behandlingspedagog!... eller ja, stödpedagog som det så fint stod i anställningspapprena. Lilla Julia på nio månader har nu en heltidsarbetande mor och en heltidsarbetande far. Vad hon också har är en alldeles alldeles underbar farmor & farfar som numera spenderar många dagar med tillsammans med Julia. Om ett par veckor får farmor & farfar äntligen lite semester och då kommer stockholmarna, nämligen mormor & morfar ned för att leka med vår lilla duracellkanin. Det finns inga ord för hur tacksamma vi är över att ha sådana toppenföräldrar som kan ställa upp och finnas till hands.

Julia som i vanliga fall har somnat mellan 20.00-21 och vaknat vid 06 på morgonen har nu somnat redan kl 19.30, ja ibland också kl 19 och, håll i hatten - hon har nämligen sovit ända fram till kl 08 någon gång. Vi är chockade men givetvis mycket nöjda. Det är roligt att vara hos farmor & farfar minsann! Så pass roligt att lillskruttan måste sova länge länge för att orka leka så mycket som möjligt.

Som sig bör så rullar tiden på och Julia utvecklas med den. Det är återigen mer fart på smidigheten och lära-gå-vagnen är mycket populär! Full fart framåt! Det är också spännande att testa mamma och pappas aja baja för att se vad de tar till för nödlösning när man inte lyssnar. Julia kryper gärna fram till fönstret, ställer sig upp och drar i blombladen som sticker upp ur krukorna. -Aja baja, säger mamma eller pappa. Julia tittar glatt på oss med stora ögon, skrattar och drar lite till. Förr kunde hon bli så rädd av ordet aja baja att hon genast satte sig ned på golvet och blev ledsen. Men nu? Icke.

Vinka gör Julia varje dag när vi säger hejdå. Vi vinkar gärna lite då och då till varandra när den ena av oss byter rum. Ibland vill Julia bara sitta i knät och vinka och vinka och vinka till allt för att sedan bubbla av skratt. Det är roligt att vinka speciellt när andra vinkar tillbaka såklart! Att leka tittut är också spännande. Speciellt nu när Julia själv har avancerat leken en aning och rollerna blivit utbytta. Om mamma eller pappa går in i ett annat rum än det Julia är i så kryper hon i full fart efter, stannar vid dörröppningen och tittar busigt fram för att invänta ett tittut från oss. Snabbt tittar hon bort för att sedan titta tillbaka igen. -Tittut Julia, säger vi. Julia bubblar av skratt, ställer sig på knä och sträcker upp händerna i luften av lycka. Det är en härlig känsla att se vår lilla duracellkanin i full fart.

Icke att förglömma. Julia verkar ha fått sig en ny hobby. Det bästa som finns är nämligen att få fatt på en toalettrulle, riva av en stor bit för att sedan riva den stora biten i pyttepyttesmå bitar och helst hinna smaka lite på någon bit innan mamma och pappa hinner stoppa henne. Detta kan hon sitta med länge länge. Det är mycket spännande med toalettrullar må ni tro! Vår lilla skrutt pryder badrumsgolvet så vackert. Hon är ovanligt tyst, koncenterar sig till tusen och verkar fundera en hel del. Kanske bor det en liten konstnär bland oss tro?

För att få bästa uppfattningen om exakt hur roligt Julia tycker det är med en toalettrulle och en toalettrullehållare så bjuder vi på ett flertal bilder. Njut och återigen njut :-)


RSS 2.0