Ett första besök i Slottskogen

Ett besök i slottskogen blev det en fin marsdag


De svarta svanarna var en tidig vinnare. De både lät och rörde sig och var högst intressanta.


Även hästen var mycket intressant även om den var gammal i gården och var helt ointresserad av intresserade små barn.


Men nog var det roligt! Minen säger allt!


Tyvärr ville älgarna inte visa sig, men rostigt gammalt galler är precis lika intressant det.


Den bästa utsikten får man från den nya favoritplatsen.


Innan vi gick så tog vi en sista titt på de roliga svanarna igen.

För er som undrar så kommer svarta svanar från Australien och flyttar inte så långt som sorten vi har i Sverige.

För er oroliga så lovar jag att vi tittade på sälarna också, men de var inte så sugna på att fotograferas.

Så var det dags igen

Stumpan lär sig något nytt varje dag nu känns det som. Vi hänger inte med hur vi än försöker. Nu är det nog dags att sänka ned sängen till botten tror jag då jag möttes av denna syn idag. På Julias 7-månaders dag och allt!


Än så länge har lillskrutt inte fått syn på varken mig eller kameran......men det tog inte lång stund innan hon såg oss minsann...

En tripp bland berg, skog och tomtar

Familjen är åter tillbaka på västkusten. Borta bra men hemma bäst. En summering av Sthlmvistelsen samt bildupplägg kommer vid ett senare tillfälle. Nu till dagens aktivitet som har bestått av skogsmullevandring på Vättlefjäll. Vi fick under vår vandring uppleva sol, blå himmel, regn, mörk himmel och lite snöblandat hagel. Vi såg tomtar, trollskog, klippor, en och annan liten tjärn. Pappa Daniel fick visa sin styrka samt smidighet med vagnen uppför klippor och nedför branta backar. Ett litet stopp vid en så kallad utsiktsplats gjordes för att förtära lite mellanmål. Det var trevligt och mycket roligt. En tur som bör göras om och framförallt på Vättlefjäll då jag själv inte hann uppfatta den tjusning med platsen som så många säger att platsen sig har.


Japp, tomtar fanns där.


Mysigt men märklig känsla när det är just vintern man vill skaka av sig, insupa frisk vårluft och leta påskris. Ja då dyker en tomte upp mitt ibland oss.Alla tre.- Tittut, Julia!


Pappas axlar rockar. Det finns inget bättre ord. Julia bara älskar det.


Mamma pysslar om och ser till att lillskruttan har det bra i sin vagn...


...medan pappa kämpar upp för stock och sten...


...och kämpar...och kämpar...


Dags för fika vid utsiktsplatsen.Dagen avslutade vi på Ica maxi.


Gå-och-stå-skolan


En stilstudie


Vår söta vårtjej!

Våren är här och Julia med den!Nu är damen redo för Sthlmsresan. Skorna är på och solglasögonen är med! Imorgon bär det äntligen av!

Söndagsgalleri


Julia laddar inför en vårpromenad.


Inne i stan mötte farmor och farfar upp


...och det var ju så himla kul!


Kladda med maten är himla kul det med!


Lite gymnastik på eftermiddagen som sig bör.


Så många saker att smaka på!


Världens nyfiknaste


Något annat som är himla kul, det är farfar det.

Kryper och kravlarhttp://www.youtube.com/watch?v=ztgp8axOsMI

Idag bjöds det allt på överraskning som heter duga.

Vill berätta att vår underbara lilla tös har fått sin allra första lilla tand! I natt tog den fart och sprack upp så vackert prydd likt en isbergstopp i nedre käken på Julia. Nu har både mor och far fått svar på denna envisa snuva, febertopparna, matvägran och gnälligheten i vår annars så glada tös! Det var ju en tand på gång så klart! Mitt upp i den svindlande glädjen valde Julia också att visa de rätta kryptagen och även avsluta sitt uppträdande med att sätta sig själv upp på golvet. Nog för att hon har farit och flängt som tusan på golvet bra länge nu och även suttit stadigt upp men hon har dock aldrig använt sig av den ordentliga kryptekniken och aldrig själv satt sig upp utan hjälp. Varför lära sig något nytt som gör att det tar längre tid att ta sig fram när man redan kan åla i turbofart?, undrar nog Julia.


Vår vackra älskade unge!

Puss från mamma och pappa!


Plaska Plaskare Plaskast


Julia och Barbastark

Ja jag har nu lärt mig att det är Barbastark som Julia har blivit vän med och inte Barbapappa. En snorig Julia och Barbastark har på morgonen lekt med Julias lära-gå-vagn i Julias rum.

Julia har flyttat!

....Ja fast inte hemifrån då. Det behöver hon inte skynda sig med att göra men hon har flyttat en sisådär 10 meter i varje fall. Efter mycket om och men så har vi kommit fram till att Julia nämligen trivs bäst i eget rum. Två dagar har nu lillsnurran bott i sitt egna rum och hon har, trots sin ordentliga förkylning, sovit bättre än tidigare. Julia verkar nöjd och vi är nöjda. Givetvis var Julia med och flyttade. Medan mamma och pappa plockade bort pappas lekrum och började installera ett Juliarum så valde Julia att passa sin säng. Framför tv:n, ja. Skäms på oss dock led inte Julia så mycket. Prima var det minsann!

Välkommen in i Julias nya fina rum.

Lite fina tavlor på väggarna och färgglada gardiner är nästa steg men det väntar vi med till Julia själv kan få välja vad hon vill ha. Just nu passar de fina gardinerna som Julias mormor en gång har sytt åt oss perfekt i det gula rummet.

En liten resumé av veckan som har gått. Del 2

Alla behöver vi c-vitaminer och framför allt i dessa tider. Julia äter numera melon, päron, apelsin, blåbär och banan under sina fruktstunder.


Mmm, säger Julias mamma. Mmm, säger Julia :-)-Kan själv, menar Julia.


Vår lilla linslus har kommit på det här med kameror. När en kamera tas fram börjar lilla hjärtat att skratta och le.Numera är det skoj att sitta på pappas axlar. Julias farmor och farfar har varit barnvakt åt Julia ett par gånger de sista veckorna. Vi är otroligt tacksamma att dom finns och kan hjälpa oss. Häromdagen kom Julias farfar förbi. Julia som först var så arg och ledsen för att hennes mamma som satt och kissade vägrade ha henne i sitt knä samtidigt, sken upp som en sol och blev så glad när hon såg farfar. Att sitta på farfars axlar var också en hit! Julia hoppade runt och log med hela ansiktet. Klockan 20.30 orkade hon inte hålla upp sina ögon längre. Välling och säng stod då på almanackan. Vilken toppenkväll det blev med farfar!

Förutom fikorna hos lilla Alvine med sin mamma Lotta och även hos lilla Tilda med sin mamma Fian så har även Lille Alfred med föräldrar varit på middag hos oss.

En liten resumé av veckan som har gått. Del 1

Nu är det allt på tiden för en liten resumé av Julias liv i både bild och text tycker Julias mor.

Veckan börjar med att Julias mamma ställer sig i köket och tillagar ett flertal goda måltider till sin dotter. Hemlagat är bäst och det får ju mamsen erkänna att hon tidigare varit lite för trött för att tillstå med. Efter en stund bestod vårt köksbord av små bullformar fyllda med potatis, morot, palsternacka, broccoli, lax, kyckling och köttfärs.Perfekta portioner att frysa in för Julias luncher! Åh så fint det blev!Lilla Julia tyckte däremot inte att mammas hemmalagade mat var bäst.Nej, det var verkligen inte gott. -Hellre äter jag min egen haklapp, säger Julia.

Ja att Julia föredrar burkmat framför hemlagat kan vi ju nu se men skam den som ger sig. Här blir det hemlagat ett tag till så damen vänjer sina smaklökar vid mammas mat.


På dagarna trivs Julia på golvet. Hon leker, kryper, ålar, sätter sig själv, ligger ned och sjunger, rullar runt och pratar för fullt.


Här ligger skruttan på golvet och sjunger & pratar för sig själv. Kanske en liten vilostund?


Hihi en kamera. -Hej mamma!


Nähä, upp och hoppa. Dags för mera lek, tycker Julia.


Julia har fyllt 6 månader!
Det firades med sång och paket.


En leksak som var mycket intressant och rolig tyckte födelsedagsbarnet.Och mycket god så klart!RSS 2.0