KusinFia besöker Kallebäck

Idag tog kusinfia (ja Julias mammas kusin från Sthlm) steget mot Kallebäck för att hälsa på. En premiärvisit som var mycket trevlig. Fia fick följa med och hämta loppan på förskolan och sedan fick hon leka lektant en stund. Julia tyckte Fia var väldigt rolig. Vår duracellkanin som sällan förr har trivts bakom böckerna tyckte plötsligt att dom var väldigt intressanta. Tillsammans med Fia plockades den ena boken efter den andra fram. Först läste Fia för Julia sen skulle Julia läsa för Fia. Därefter blev det åka av i full rulle i den fina nyckelpigevagnen. En trött dam sover gott nu och en söt kusinFia har förhoppningsvis landat hemma i sin trygga vrå uppe i Sthlm. Tack för en rolig dag!


PedagogFia läser för Julia. (Det var kalopps till lunch på förskolan. Julia verkar ha ätit utan haklapp för hon har sin måltid på tröjan hon :-)


Julia hjälper Fia att bläddra.


Nu vill Julia läsa för Fia.


Hej å hå vad roligt detta var!

1:a advent

1:a advent har firats in hos Julias farmor och farfar där det bjöds på adventsfika. Julia var pigg och glad som vanligt. Hon satt så fint på sin plats i soffan bredvid farmor med sin söta lilla bricka i knät där det både bulle och pepparkaka fanns.

Dagen har förövrigt gått i mysets tecken. Julia har myst i sin morgonrock med mammas lypsyl i högsta hugg framför drömmarnas trädgård som visats på tv:n medan mamma har fått pynta i sin takt. Mysa, det kan vår tjej allt!


Slappetjejen

Julia är sjuk. Hon har sedan 1 vecka tillbaka haft lite febertoppar och en jobbig hosta. Dock hindrar inte detta Julia från att leva runt som en virvelvind här hemma. Man kan emellanåt tro att en tornado dragit över Smörgatan men så är icke fallet. Det är bara Julia som har varit här. Trots att dessa stunder må vara sköna finns det ändå något annat som är betydligt skönare i Julias mammas och pappas ögon. Nämligen slappestunderna framför tv:n. Julia om någon vet minsann hur man slappar när man tittar på tv. Hon gosar glatt ned sig på egen hand och sätter på både teletubbies och i drömmarnas trädgård på tv:n med hjälp av fjärrkontrollen och dvd:n. Smartare tjej på 15 månader får man leta efter.

Fars dag

Det var ju alla pappors dag för en kort tid sedan. Julia gladde sin pappa med att ge honom en fin tröja med ett tryck på Julia och pappa tillsammans.

Far och dotter sitter tillsammans i en pokerturnering som de spelar med vänner. Ett mycket bra team.

Kattboken är räddad!

Tack tant moster Marie för tipset om kattboken. Nej Lekit finns dessvärre inte i Göteborg. Däremot har Julias pappa sökt med ljus och lykta via internet och funnit en sida där kattboken faktiskt finns att få tag på. Nu är kattboken beställd och vi väntar bara på att den ska dimpa ned i vår brevlåda så Julia kan sluta leta efter bland sina andra böcker och bli ledsen för att den inte finns där.

Borttappad

Julias fina, allra bästa bok om djur är borttappad... Kattboken som Julia tittar i varja dag blev kvarglömt på flyget. Dumma Julias mamma som glömde att ta en sista titt i stolsfacket framför oss. Julia letar hemma bland sina böcker efter kattboken men hittar den inte... Hon saknar den enormt mycket.

Snälla gammelmoster Marie, vart inhandlade du den populära boken någonstans? Vi får söka med ljus och lykta efter en likadan.

Idag är det Julias 1-åriga dopdag. Vi kommer att, mitt i sorgen över kattboken, tända dopljuset för lillstumpan. Julias gudmor My är också hon på plats. Dock känner vi My och datum är inte hennes starka sida (inte ens födelsedagar) så My själv har nog ingen koll på detta :-) Men My är My och My är bäst ändå! Julia kommer bli så glad över att få se henne igen.

Barnkalas i staden Enköping

Ett besök har gjorts tillsammans med familjen hos Julias syssling Agnes. Julia åt fruktsallad, smakade på tårtan, klappade stora hunden Filippa och lekte med Agnes och alla hennes leksaker. På vägen hem somnade lillskruttan gott i bilen. Väl hemma mötte Julia upp sin morbror Magnus som hade inhandlat tacos åt familjen. Julia mumsade glatt och levde rövare med Magnus ända tills klockan hann bli 20.00. Hon kan verkligen busa i hög hastighet numera. Gullungen!Julia myser med mormor och morfar på kalaset


Agnes får öppna sina presenter


Julia och AgnesJulia klappar Filippa


Julia och Agnes leker på favoritplatsen. I kökslådorna.


Julia drog ned hela sin mattallrik från bordet. Tillsammans med Tindra skyndade de sig att mumsa upp resterna från golvet.


Det var väldigt roligt att Tindra var med tyckte Julia.


Julia kör runt sin katt i sulkyn.


Semester pågår

Ja vi semestrar vidare ända tills imorgon då vi tar flyget hem till pappa.

Igår kom Julias morbröder och moster över på familjemiddag. Snart är det 1 år sedan Julia döptes. Per, som är Julias fadder, har minsann tagit prästens ord på allvar om att uppmärksamma dopdagen. Han och moster Malin hade inhandlat en söt liten leksak till Julia. En katt som jamar. Julia blev överlycklig och bjöd på en ordentlig show för alla under resten av kvällen.

Idag bär det av till Enköping för barnkalas då Julias syssling Agnes fyller 1 år i veckan som kommer. Julia sover just nu vilket är toppen då alla hennes batterier bör laddas så hon orkar busa med Agnes.

Julia tar emot paket av morbror, fadder Per. (Bilden är tagen från moster Malins blogg)Julia inspekterar den fina katten.


Familjemiddag med skumpa till förrätt. Julia håller sig i mitten av cirkeln och njuter.


Tindras hundbädd var otroligt rolig att ligga i tyckte Julia.

 


Mamma och Julia är och hälsar på mammas farmor & farfar.


Stockholm it is

Julia har tillsammans med sin mamma tagit sig en liten tripp till Sthlm och mormor och morfar med alla släktingar.

Pappa är givetvis saknad men tack vare denna blogg så kan vi nu uppdatera nästan allting som vi har gjort. Julia har fikat i mängder, lekt massor, busat med Tindra, lärt känna hunden Vanja, hälsat på mammas kusin-Fia i sin nya lägenhet, shoppat på stan, slitit ut mormor genom att kräva lek och bus kl 04.15 på morgonen, lunchat med morbror Per i Täby centrum och kikat på de stora akvariumet som finns där, lekt och showat för morbror Magnus tills ögonen trillat ut på henne och även röjt runt i hela mormors kök. Ja fullt upp har  vi och skoj är det! Tågresan upp gick bara fint. Julia tyckte det mesta var spännande.Pippiväskan är med på tåget. Dags för fika tyckte Julia.Efter fika blir det ritdags.Julia busar med Tindra.


Julia och morbror Magnus.


Julia röjer i mormors lådor.


Det är väldigt roligt att röja där tycker Julia som är fullt koncentrerad.När mormor dammsuger är det till en början lite läskigt tycker Julia...


...men det går ganska snabbt över och blir väldigt roligt!


Julia möter katten Stella

I helgen har både Julias mamma och pappa arbetat. Med lite pusslande så löste sig fredagen och även lördagen men söndagen var svårlöst. Det hela slutade, efter ett par vändor, med att Julias gudmor My kom på besök för att leka med Julia. My valde att våldgästa oss redan på lördagen för att kunna sova över och stå redo kl 08.00 på söndagen då Julias mamma for till jobbet och Julias pappa kom hem från sitt jobb men skulle gå och sova. Med My följde även hennes goa lilla katt, Stella som också fick sova kvar hos oss. Julia som redan innan är enormt fascinerad av katter fick nu en helg som var total lycka för henne. Hon skrattade, hoppade upp och ned, dansade runt, klappade händerna, lekte tittut med Stella, letade efter Stella -ja Julia hade fullt upp med andra ord. Julia hann även provsmaka kattmaten som var i form av torrfoder. Heter man Julia skall man visst provsmaka på allt. Så är det bara. Det tycker i varje fall Julia.Stella har precis landat hemma hos oss. Julia är överlycklig.


Julia och My tittar nyfiket på när Stella utforskar vårt hem.


Julia hjälper My med att göra om kattburen till kattlåda.


Julia kastar boll till Stella och vill att Stella skall kasta tillbaka men Stella bara nosar på bollen, ja fram tills Julia kommer. Då backar Stella :-)


Stella är nu inne i badrummet och gör sina behov. Julia har lagt sig på golvet för att vänta på att hon skall komma ut.Nu är Stella färdig och tittar försiktigt ut. Behöver jag säga att Julia var på benen fort för att börja leka igen?


Stella myser på en stol under bordet. Innan Julia skall sova vill hon mata Stella med lite mat som hon håller i handen.Sist men inte minst sagt så har vi nu också hunnit inviga julen. Julen är varm och mysig och börjar man i god tid så får man ju bevara den länge nog. Sagt och gjort. Ett gäng med lussebullar hann bakas i helgen och även invigas tillsammans med den godaste vaniljglögg jag någonsin avnjutit. Julia tyckte dock inte bullarna var så goda men russinen som fanns i dom var mycket populära. Nu har vi gömt några påsar så inte Julias pappa mumsar i sig allihopa :-)


 


RSS 2.0