Lite mer höstfärger


En vanlig lördag

En vanlig lördag med extra mycket morgonbus har vi haft det här.

Julia kan nu sätta sig på sina vita stolar utan stöd från vuxen. Där kan man sitta och titta i kattboken såklart! Det är precis vad Julia gör.Ja så har vi ju dansat lite också. Snurrat runt runt runt och hoppat har vi gjort :-)


Utvecklingsamtal

Så var Julias första utvecklingsamtal på förskolan avklarat och hon fick en "OK"-stämpel i rumpan!

Personalen upplever att Julia är trygg i sig själv, social och nyfiken. Hon är glad och skrattar om dagarna. Hon trivs i sandlådan med en hink och spade, hon trivs i lekrummet med att få pula med klossar, tycker om att leka med bondgården och alla dess djur. Det är spännande att vara i dockvrån med de stora tjejerna och då de stora barnen leker doktor på fröken som ligger på golvet är Julia mer än gärna med. Julia utforskar, vänder och vrider på saker och ting. Njuter när de andra barnen står på kö för att få krama om henne och när hon tycker att det räcker så sträcker hon upp handen i ett "stopp"-tecken och visar att hon är nöjd. Efter maten har hon lärt sig att gå och tvätta händerna precis som alla de andra barnen. Julia tittar då på fröken, tar en pappersservett (det är en per barn) från hållaren och så fort fröken tittar bort tar Julia tag i hållaren och sliter ut ett helt gäng med pappersservetter, skrattar och väntar på frökens reaktion.

På vilan ligger alltid Julias bästa fröken bredvid henne och det tar ungefär en halvtimme för Julia att varva ned och somna. När hon väl somnar så sover hon uppåt 2 timmar. Fröken ligger bredvid och blundar för att visa att det är sovdags men Julia hon klättrar upp och lägger sig vid frökens ansikte, petar på näsan, försöker pula in sina knubbiga små fingrar i frökens mun, drar i ögonfransarna och skrattar när fröken tittar upp. Julia har tydligen kommit på en lek. När fröken blundar och Julia inte får henne att öppna ögonen för att leka så lägger sig Julia bredvid fröken och blundar även hon och när fröken tror att Julia har somnat och börjar resa på sig så ställer sig Julia upp med ett glädjetjut och skrattar. Det är bara att börja om och strax därefter så somnar faktiskt Julia då dock som Pippi Långstrump med fötterna på kudden och ansiktet i fotändan på sin lilla madrass men givetvis med trygga snutten i högsta hugg. Tur är väl att inga andra barn stör sig av Julias bus vid vilan och väl är väll att fröken är en fin fröken som är med Julia varje vila dag ut och dag in och tillåter sig att bli undersökt och påhopppad på detta vis.

Julia har visst visat tydligt på förskolan att hon trivs bra med sopskyffeln och sopen. Hon börjar dagen på förskolan med att gå fram till den och börja sopa golvet. Under dagens gång tar hon gärna en runda till då och då. Söttjejen!

En stolt moder lämnade idag förskolan med kärlek i moderhjärtat och med insikten om hur stor hennes lilla dotter har blivit. Tänk, min lilla parvel som från början bara var ett litet frö i min mage är nu en alldeles underbar liten minimänniska som traskar runt på vår jord och lämnar härliga avtryck hos de människor hon möter.Det kom en överraskning med posten idag

I postlådan fann Julia idag ett fint vykort från sin mormor och morfar. På framsidan av korten var där en söt katt. Julia fick fatt på vykortet, inspekterade katten en liten stund för att sedan med förtjusning ropa "katt" och peka på den lilla pälsvarelsen. Tack mormor och morfar! Julia utforskade genast kortet genom att både smaka på det, pussa på den, titta på det och vika det dubbelt. (Och du mormor som häromdagen påpekade att ombytet på Julias kläder var lite väl fattigt numera på bloggen med tanke på hennes stora garderob som faktiskt finns. Ja du har nog rätt, för idag fick Julia minsann ha samma tröja och byxa som hon hade igår så nu blev det inga nya färger den här dagen heller på fotona. Men nästa gång! Det finns alltid en nästa gång! :-)   )

Imorgon bär det av till förskolan kl 08.15. Det är en stor dag för Julia fast mest är nog dagen stor för hennes mamma. Julia vet ännu inte vad som komma skall. Det är nämligen fotografering på morgondagens schema. En gruppbild på min tös bland andra fina barn som vi sedan så vackert kan beställa hem och spara för att föreviga. Julia är nyduschad, har fått nyklippta naglar, klänningen från farmor och farfar är nytvättad och hänger fint på sin galge i väntan på morgondagen. Ja nu är vi allt redo för Julias första skolfotografering på förskolan.

Renovering pågår. Projekt: Barnrum

Julias bebisrum skall nu bli ett barnrum. Ett Juliarum. Första steget i detta projekt var att inhandla en ny möbel. En liten hylla köptes idag från Ikea och med Julias fina engagemang lyckades mor och dotter tillslut få en komplett hylla och också få ut den gamla byrån från Julias rum som även agerat skötbädd för vår bebis. Nu är vår bebis stor tjej. Ut med skötbordet och in med nya barnsaker :-)

Efter att Julia kikat en stund på hur sin mamma gjorde så visste hon exakt hur man skulle göra för att sätta ihop en hylla. Julia kan allt. Hon behöver minsann inte ha hjälp av en ikeabruksanvisning som hennes mor behöver.

Dags för mängder med bilder!
Mitt i byggandet fann Julia en av delarna på golvet. Den var rolig att stå på och när bamsesången sjöng i högtalarna ja då blev det fart på tjejen. Oj vad hon hoppade, gungade, klappade i händerna och skrattade. Upp och ned.


Men ska det byggas så ska det byggas. Efter skoj blir det dags för arbete igen. Julia är åter i fixartagen.När hyllan väl var färdig skulle ju självklart Julia också hjälpa till med dammsugningen. Tjejen som alltid varit så rädd för denna apparat (ja senast i förrgår) gick glatt fram och tog över när hennes mor dammsög. Med snutten i högsta hugg som trygghet kanske man vågar sig på sådana läskiga prövningar :-)

Rummet fick lite nytt och Julia började genast leka.


En viss passion för katter har uppstått hos lilla Julia. Grannen har en katt och Julia bara älskar katten. Julias gammelmoster med familj gav Julia en söt djurbok i födelsedagspresent. I mitten av boken finns en söt liten katt och Julia bara älskar den. Ber vi Julia gå och hämta kattboken så springer hon efter boken och letar fram katten, pekar och skrattar så jovisst älskar hon sina nya katter som finns i hennes rum nu.Städnissa

Vi har fått en liten husa i vårt hem. Lilla Julia har fått städmani. Undra vem hon kan ha fått det beteendet av :-)

Varje dag skall det sopas och sopas. Även tvättservetterna skall fram så Julia kan damma av bordet på egen hand. Det är så roligt.

Det första Julia gjorde idag när hon vaknade var att leta reda på sopkvasten och röja undan lite här hemma. Inte hann hon med frukost och inte heller sätta på sig rena kläder. Nej det skall vara ordning och reda först tycker visst Julia. Det blev lite sopning och tv-tittande innan det var dags för förskolan.Hej vad det går


Och roligt är det också


Men när "Rorri racerbil" kommer på tv:n är det dags för paus.


Julia blänger surt på kameran. Nu är det slutfotat tycker hon.

Storfrämmande från Stockholm= grisen har blivit matad

Ja nu var det allt ett par dagar sedan besöket for hem men faktum kvarstår faktiskt att Julias kära mormor varit och hälsat på oss. Hon tog flyget från Arlanda och landade tryggt på Landvetter där jag och Julia mötte upp henne. En go Julia spatserade runt på flygplatsen, imponerad av flygplanen och glad över alla människor hon mötte. Julia sprang runt i väntsalen, hejade, vinkade och flirtade med de övriga stressade människor som ilade förbi. Plötsligt stod mormor framför henne och Julia stannade upp, utforskade lite, log och sedan skulle hon visa sina fina skor hon hade på sig. Ja mormor mindes Julia allt vem det är. Ett par dagar följde av Julia-och-mormortid i form av lek och bus både ute och inne, samt mor-och-dotter-tid. Ja för faktiskt så hann jag göra Göteborg stad en stund med mammsen och det minns jag inte ens om det har hänt tidigare. Trevligt! Skaldjur, skaldjur, skaldjur åt vi gladeligen! Räkor, musslor och lite fler räkor :-)

Mormor passade också på att finnas till hands när Julias mamma och pappa jobbade natten samtidigt så det fick kort och gott bli en Julia-och-mormornatt. För någon helg sedan var det Julias farmor och farfar som Julia fick spendera dagarna med då både mamma o pappa var tvungna att arbeta helg. Julia och vi har de mest fantastiska mor- och farföräldrarna vid vår sida. Utan dom hade vi nog inte kunnat arbeta som vi gör nu, inte just nu i varje fall när Julia är så liten. Det är otroligt mycket pussel för att få ihop det ibland då både Julias mamma och pappa arbetar i skift. Det kompas här, det kompas där, det tas ut föräldrardag här och det meckas med förskolan där och trots allt detta så uppstår det krockar ibland. Ja då är det väl tur att det finns änglar som stöttar oss. Icke att förglömma är vår kära My som också hon finns mycket vid Julias sida.När mormor och morfar kommer på besök så skramlar dom av mynt. Julia får mata grisen och det är spännande tycker hon.Det går alldeles super att mata grisen själv. Alla pengar ramlade ner i grisens mage med hjälp av Julia.

En vanlig söndagsmorgon

En morgon utan Julias pappa hemma leder allt som oftast till att Julia vaknar runt 06-07. När Julias pappa är hemma sover nämligen Julia och hennes far glatt till klockan 09. Idag är Julias pappa och hälsar på en vän i Helsingborg. Ni kan ju gissa själva när Julia vaknade då.

Med teletubbies på tv:n och några gamla tråkiga majskrokar blev Julias morgon ändå helt okej trots att hon hade en trött mamma vid sin sida. Dagen idag spenderar Julia nu i skrivande stund hos sin farmor och farfar med övernattning.RSS 2.0