Julia hinner med mycket på en minut


Har man bråttom i poolen hinner man inte ta av sig blöjan.

bushumörJulia smyger på pappa


Slutligen platt fall på vardagsrumsgolvet.

Julia firar midsommar 2010


Sådan mor sådan dotter?

Just nu vid denna tidpunkt ligger lilla Julia och sover. Hon sover med sitt fina egengjorda halsband runt sin trogna pippidocka. Hon sover med sin mammas hårsnodd runt sin handled. Ja för Julias mamma hon sover nämligen ibland med halsband och har hon inte håret uppsatt så har hon en hårsnodd runt sin handled. Julia får själv dock inte sova med sitt egengjorda halsband för sin mamma och tur är väl det att det för Julia går lika bra att Pippi har halsbandet på sig.

De flesta tidiga morgnar ser numera likadana ut med mor och dotter. Imorgon bitti ska Julia prova mammas halsband, smörja in sina händer med mammas handkräm och helst stå på sin lilla pall bredvid handfatet i badrummet och titta när mamma sminkar sig för att sedan pudra sin egen lilla näsa med mammas puderborste. Men när mamma borstar håret och sätter upp håret i en hästsvans då vill inte Julia vara med längre. Då springer hon ut i hallen och sätter på sig sina skor. Då är det nämligen dags för dagis.  Det har Julia bestämt. Därför hämtar Julia sin mammas skor också och bär in dom till mamma i badrummet. Ja mammor är ibland förvirrade och det tur att Julia har koll så inte mamma glömmer att sätta på sig skorna innan hon går ut. Fast eftersom klockan är alldeles för lite för dagistajm så är det mamma som bestämmer den här gången. Det slutar istället med att Julia tar av sig sina skor, tar på sig mammas skor och hämtar pippiväskan. Ska vår dotter flytta redan tro?

Mormorbesök

Om än lite sent inlägg i jämförelse med när kära mormor var på besök så ändock lika viktigt för det. Ja det har vi bestämt i varje fall. Mormor inhandlade fina pärlor och tillsammans med Julia fick de en liten pysselstund. Julia bär numera sitt fina halsband näst intill varje dag och det går minsann inte att glömma när man skall till förskolan inte. Om Julia själv får bestämma. Ja och ni som känner Julia vet ju att hon mestadels bestämmer själv....
Det pysslas för fullt


Koncentration på hög nivå


Det är viktigt att visa mamma och kameran hur pärlorna ser ut


Roligt är det också, såklart!

Ja vad gör man?

Klockan är 06.45. Förskolan har studiedag vilket betyder att Julia är hemma tillsammans med sin mamma. Att mamma helst vill sova lite till eller åtminstone gå från sova i sängen till vila i soffan är ingenting som berör Julia inte. Nej för Julia har faktiskt andra planer. Att vi bor i numera blöteborg -ja det vet hon minsann. Regnjacka och gummistövlar är givet. Vad spelar det för roll om man spelar prinsessfotboll i prinsessnattlinnet?

RSS 2.0