En dag bland blöjgungor och rutschkanor!

Hemma i Kallebäck har vi nu med hjälp av både karta och kompass hittat den bästa lekparken för Julia. Kallebäck besitter ett flertal fina lekplatser vilket är toppen men ack så få bebisgungor där finns. Men nu ni, nu har vi funnit vad vi söker! En rolig lekstund fick vi alla! Att gunga tyckte nämligen Julia var jätteroligt. Hon skrattade så härligt!

Att åka rutschkana var också en hit. Det gick dock enklare när pappa åkte med. Enklare för Julia men lite ...ja...tajtare för pappa. När Julia själv skulle åka så missade hon en liten liten poäng med det hela. Det är inte lätt att veta hur saker och ting fungerar här i världen. Julia valde istället att ställa sig upp mitt i kanan. Där ville vår sötnos stå och titta sig runtomkring. Ni må tro att det var roligt! Rutschkanan var ju så hög så bästa utsikten gick inte att gå miste om tyckte Julia.
Att åka med pappa var roligt!


Pappa försöker få Julia att sätta sig ned igen men Julia vägrar. Hon skall minsann stå.


Att gå nedför rutschkanan var den optimala lösningen, tyckte visst Julia.


Så var det dags för hemgång och lite lunchintag!

Återigen har de hemska bacillerna attackerat vårt älskade barn. Julia är förkyld...igen...stackars älskade barn.

Vårt framtida lilla golfproffs?!

Julia trivs på golfbanan. Hon tittar på sin mamma och pappa med stora ögon när de skall slå. En vacker solig dag for vi alla ut till World of golf och gick lilla banan. Rundan började med en sovandes skrutta som valde att vakna lagom vid slutet av 2:a rundan. En hungrig Julia fick äta spagetti och köttfärssås på golfbanans restaurang och flirta med de andra matgästerna. De sista hålen spelades klart med en skrattandes och nyfiken lilltjej i vagnen. Kanske blir hon ett litet golfproffs en vacker dag. Allt gick i varje fall super! Än så länge kan man hitta stunder på dygnet där det är lite folk ute på banorna vilket gör att vi kan ta Julia i vagnen med oss. Lite längre fram på säsongen tror jag inte det är så populärt så nu passar vi på!Tur var väl det också att båda rundorna blev rätt lika för både mamma och pappa.
Grattiskram till Farfar

Eftersom han idag fyller 70!

Julia hoppas inte att det extra året skall göra något med orken, då hon är redo för att rida axlar så fort farfar kommer hem igen!


Julia och nappen är ett kapitel för sig

Julia använder inte napp. Efter några tafatta försök har hon släppt den och numera är den endast en rolig och spännande leksak som man ibland kan använda tycker Julia. Mitt i leken stannar hon upp, tittar på den, utforskar, suger lite på den här och sedan lite där för att slutligen kasta iväg den och leka vidare. Varje gång hon ser en napp ligga i leksakslådan blir hon lika fascinerad. Det är som om hon aldrig tidigare har sett den. Eller kanske att hon inte förstår vad den är till för. Ja inte vet jag. Vi får fråga Julia när hon blir lite äldre. Kanske hon har ett vettigt svar :-)

Julias bilddagbok. Del 2.

Klockan 18 blir det fiskbullar och till efterrätt mango/päronpuré. Fiskbullar rockar hos Julia! Nu är det dags för mamma att skryta lite då vår älskade Julia äntligen har börjat äta hemlagat. Äntligen, säger jag bara! :-) Nåväl, fiskbullarna är inköpta. Idag fuskar vi lite men för övrigt inhandlas ingen burkmat och Julia blir mätt ändå. Härligt! Härligt!Mat ger energi. Julia lever rullan återigen och hinner med mycket under de två timmarna hon har kvar på dagen.En "golfguide" (katalog) låg på köksbordet för 20 sekunder sedan. Nu har Julia lyckats riva ned den och även ta sig ett litet smakprov innan mamma hinner fram.Får man inte äta papper kan man väl prova att lyfta stolen? Japp, det gick finfint det.Varning för en Julia som är på ingång.


Julia är arg. Kan du gissa vad hon vill ha?


Ni kan nog se själva :-)Vid 19-tiden börjar vi varva ned. Vi plockar undan leksaker, sätter på skruttan pyjamas och myser lite i soffan.Den som styr huset styr fjärrisen.Med två tänder i munnen avslutas dagen med tandborstning. Först Julia sedan får mamma hjälpa till.En trött Julia.När klockan är strax över 20 ligger Julia i sin säng med nappflaskan i högsta hugg. Mammas t-shirt som numera har blivit snuttefilt vilar gott över pannan och speldosan går på högvarv. God natt underbara älskade unge! Imorgon är en ny dag med nya äventyr.


Julias bilddagbok. Del 1

Dagens babysim avbokades pga personalbrist. Både Julia och mor sov mycket gott under den tiden. Här är vår dag i bilder.Klockan är 05.54 och Julia säger god morgon!Pigg, glad och redo att stiga upp.Dagen börjar med lite nyhetssändning på tv:n. Julia är enormt intresserad av de väderkartor som sedan visas.Lin sin far skall det morgontränas innan frukost. Tripptrapptrullbordet trycks ihop och förflyttas mot soffan. Julia tar i med alla krafter hon besitter. Pustar, flåsar och har sig. Hennes röda ansiktsfärg matchar glatt den söta pyjamasen.Julia är ständigt steget före. Medan mamma hänger tvätten menar Julia att den är färdigtorkad och hjälper till att plocka ned den.Kl 08 är det dags för gröt och vem är inte törstig efter ett träningspass? Julia dricker vatten som aldrig förr.Kl 08.30. Julia är glad att få sova en liten stund ute på balkongen.Vagnen hinner inte ens rullas ut på balkongen förrän lillan sover sött.Kl 11.10 blir Julia väckt (!) för lunchintag. Ett möte med mammaMalin och Alfred står på schemat.

Promenad in till stan sker och ett besök hos läkaren för vaccination.Det är spännande att sitta på egen stol i väntrummet.Men det är trist att vänta. Dax att posa lite för att få tiden att gå.Julia har fått sin spruta och är tillbaka i väntrummet. Det gör lite ont i högra låret men efter några sekunders skrik så mådde Julia bra igen. Nu väntar vi på att Alfred skall få sin.Ett duktigt läkarbesök firas med fika. Frukt & majskrokar till barn och räksmörgås & kaffe till mammor.


Efter stadsbesöket sover Julia 2½ timme i sin vagn. Underbart! Kl 17.10 är det dags att vakna.Väl vaken blir det lek på balkongen i solen.Vagnen är rolig att ställa sig upp mot.Spännande saker finns i pappkassar på balkongen. Kikar man försiktigt kanske man får titta menar Julia.Mamma och Julia modellar. Vad gör man inte när fantasin börjar ebba ut?Inspektion av toaletten.Sladdar är populära.En påse på bordet  blir genast intressant om den upptäcks. Julia skyndar dit och smakar. Spännande.Återigen sladdar. Denna gången under datorbordet där Julia inte får vara men nu tror hon inte hennes mor ser henne. Julias mamma säger som hennes egen mamma -"jag har ögon i nacken!" Så det så!


En liten bit...ack så liten men åh så vacker

Hörrö du mormor, nu kommer här en liten bit av ditt barnbarn :-)

Dagen kommer spenderas på bland annat babysimmet. Även en promenad till stan där lunch intages med mammaMalin och hennes lille Alfred kommer att ske. Kameran får idag snällt hänga med och Julias dag kommer att dokumenteras. Håll till tåls mormor, snart kommer det fler bilder. Kanske rent av ikväll :-)


Äntligen! Äntligen! Äntligen!

Ja äntligen är kamerasladden återfunnen så vi kan bjuda på lite bilder av vår vackra tös. Hur skulle vi veta att Julia hade gömt den där sladden bakom vår skrivare som numera står på golvet? Ja för nu är det så att vår kära lilla Julia tar sina första steg (med hjälp) om 3 dagar in i sin 8-månaders värld och när hon står där hon står i livet idag så är det mycket som händer. Att förflytta mammas och pappas saker från den ena platsen till den andra är numera en hobby Julia har. Skruttan fortsätter att storma vårat hem på 2 minuter genom att krypa och ställa sig upp mot soffa, bord, skoställ och dylikt som är av intresse för damen. Det skall nämligen grävas i kökslådor, dvdlådor, skötväska, bland skorna i hallen och tro det eller ej men Julia har upptäckt hur roligt det är när det spolas på toaletten. När Julia kämpar som mest med att tömma så mycket saker som möjligt på vår fina ekparkett och tapetsera om golvet till något egen komponerat vackert konstverk bara måste hon släppa allt och krypa in till toaletten om hon hör den spolas. Jojomensan, Julia ska minsann ställa sig upp och ha händerna på toalettringen för att kika ned i det bubblande och fräsande vattnet när spolningen pågår. Om så icke sker har vi en arg Julia här hemma. Mamma som än så länge endast har en dotter och anser sig ha all tid i världen för sitt barn står så snällt vid toaletten och spolar och spolar och spolar. Vad säger ni? Skämmer vi bort vårt barn? ;-) 3 gånger är gränsen sen blir det handtvättning och ny lek.

Tildas 1 års kalas har gått av stapeln, mamma och Julia har suttit barnvakt och lekt med söta Alvine och ett besök på Östra sjukhuset har klarats av sedan sist. Även farmor och farfar har suttit barnvakt fast då åt Julia såklart! Mamma och pappa har nämligen infunnit sig på samma krog vid samma tidpunkt för första gången på flera flera månader och det i många många timmar :-) Ja 4 timmar kändes som många timmar! Lyx! Lilleman fyllde 30 år och en överraskningsfest skulle gå av stapeln. En mycket lyckad sådan också.

Östra sjukhuset besöktes idag av hela familjen Ek-Lundqvist. Julia skulle nämligen till ögonmottagningen på barnsjukhuset då vår BVC-läkare tidigare misstänkt en skelning på vänster öga. Efter lite droppar i ögonen för att pupillerna skall vidga sig samt några undersökningar senare kunde läkaren på Östra konstatera att Julia inte alls hade någon skelning. Ingen tendens till det heller dock såg hon en möjlighet till översyn men det kan växa bort. Något framtida besök bokades alltså inte in. En mycket trött Julia kämpade sig igenom timmen hos läkaren för att sedan somna gott i pappas famn på vägen ut.

Icke att förglömma. Julias farmor och farfar har idag satt sig på planet till varmare breddgrader. Närmare bestämt Kanareiöarna och 2 veckors underbar sol och god mat har de framför sig. Vi hoppas att resan blir en dröm att minnas!


Tilda får smaka tårta för första gången. Det tyckte matglada Tilda minsann om!Julia leker med Ella som är 1½ månad yngre än Julia.


Tilda i sin prinsesskjol tillsammans med Alexander och Alexanders mamma, Johanna. Alexander är född på dagen året innan Julia.

Några bilder


Lilla puletjejen pular i pularlådan


Betong är inte trevligt att krypa på, så det skulle åtgärdas ansåg Julia


Kramar och kamera, de två roligaste sakerna som finns...


Go och glad kexchocklad!


Julia i ny uppdaterad verision, nu med två tänder...

Stående ovationer!

Nu har vi äntligen lämnat sjukstugan bakom oss. Efter alltför många dagar med snorig och rinnig näsa, hosta samt en liten kort feberpåhälsning så vågar jag nu hålla tummarna för att Julia är på bättringsvägen och snart friskförklarad. Underbart!

Julia övar nu mest hela dagarna på att stå och gå. Ja att ställa sig upp mot saker kan hon nu själv men att gå själv är vi långt ifrån. Dock trivs Julia med att få stöd och promenera runt om dagarna. Har hon en gång testat vill honbanne mig öva varje dag. Det är nog skoj att se världen ur ytterligare en ny vinkel. Det är för stunden roligt att ställa sig upp i köket och dra ut de lådor man kommer åt. I vardagsrummet finns även några lådor under tv-bänken som Julia också tycker är intressanta. Lådorna är fyllda med diverse dvd-filmer samt cd-skivor. Julia ställer sig gärna upp mot bänken, sträcker sig efter lådorna, drar av locket, plockar ur skivorna och lägger dom på golvet, hämtar sin lekback, lyfter sedan ur sina leksaker ur backen och lägger dom i lådorna. Japp, var sak på sin plats. Rätt ska vara rätt. Julia ser minsann till att hon får sin beskärda del av vårat hem. Det kan jag lova.

Att äta mat med bitar i är numera inga problem. Plockmat är toppen det med tycker hon. Idag har hon premiärätit mangobitar och även stora blåbär. Själv tycker jag som mor att det är skönt att hon kan äta lite mer av saker och ting för det gör det lite enklare i vardagen när vi ibland spontant befinner oss på andra platser än i vårt egna hem och vårt egna kylskåp då Julia blir hungrig. Däremot tar vi det lilla lugna då vi vet att Julia är tidig med mycket och det inte är någon brådska. Allting hamnar på sin plats en vacker dag och det är Julia själv som får bestämma när det är dags för förändringar.

Veckans bilder i kameran. Något enformigt men ändock stående ovationer!Jag behöver inte berätta att Julia är väl medveten om att en kamera plockas fram va? Så fort hon ser en så vet hon vart hon skall titta och ler med hela ansiktet. Å andra sidan kanske inte det är så konstigt att hon vet det med tanke på att hon har hunnit att bli fotograferad en mängd med gånger sedan hon föddes.

RSS 2.0