Söndagsfilm


Julias namnsdag

Idag har Julia namnsdag. Det vackraste namnet som finns stoltserar i allas vår almanacka idag.

Nu far vi snart till flygplatsen och de stora flygplanen som vi både ska titta på och åka i. Det tycker Julia om.


Grattis lilla tjejen på namnsdagen!


Veckan som har varit.

Veckorna springer numera iväg. Julias pappa jobbar och sliter på dagarna och leker med Julia på helgerna när det är dags för Julias mamma att slita. Efter nu fyra helgers arbete i rad så lär jag njuta nästa helg då jag är ledig. En resa till London har avverkats dock utan Julia och pappsen vilket var tråkigt men till min glädje så utforskades den engelska staden tillsammans med Julias gudmor My. Ljuvliga två dagar må jag säga, mina fötter däremot ja de anser något helt annat. Nästa gång jag gör London så blir det definitivt utan högklackat.

Julia växer och blir mer och mer självständig som individ. Nu vet hon allt som oftast vad hon vill och när hon skakar på huvudet och säger "nej" då är det faktiskt nej. Dagarna fylls av skratt, glädjetjut, hopp och skutt samt en och annan krokodiltår som Julia nyligen har börjat klämma fram då det inte blir som hon har tänkt sig tillsammans med en darrande underläpp men vips så är den borta lika snabbt som den tittade fram.

Idag for Julias pappa på utbildning i Halmstad för ett par dagar och imorgon åker Julia med sin mor till Sthlm och hälsar på mormor, morfar, morbröder, moster och ja alla andra goa släktingar och vänner. Åh vad vi längtar! Farmor och farfar kör oss till flygplatsen och i Sthlm beräknar vi stanna 1 v.


Den vita matstolen förlorade sitt intresse på ett kick enligt Julia men det här var ju skoj!Mammas smycken är spännande och vackra att titta på. Julia är så tyst och försiktig med dom.

Julklappen från morbröder och moster blir mer och mer intressant.Julia har blivit en liten Da vinci på nolltid


En liten harplutt landade i pottan för cirka en vecka sedan. En stolt Julia visar gärna resultatet för kameran innan hon själv tömmer pottan i toaletten och spolar efter sig. Duktig tjej!


Julia vill gå och sova. Det går bra att ta av sig tröjan själv och hämta snutten men byxorna var lite svårare att ta av på egen hand.

Att vara förälder och pedagogisk på en och samma gång

Som förälder tycker jag att syftet med saker och ting i uppfostran och bemötande inför sina barn har någon form av pedagogisk tanke bakom sig. Innan jag blev mamma till Julia tyckte jag väldigt mycket kring det teoretiska men det gör jag inte längre då jag med tiden i det praktiska ser att mer och mer saker inte kanske var som jag hade trott eller tänkt mig innan att de skulle vara. Trots detta försöker både jag och Daniel allt eftersom med att uppfostra Julia genom att vara pedagogiska föräldrar. Ibland fungerar det toppen, ibland faller man på mållinjen och det blir kanske inte alls lika pedagogisk som man har tänkt sig men för det mesta blir det ändå toppen, för Julia alltså.

Julia har sedan en tid tillbaka valt att inte vara så behjälplig vid bajsblöjbyte. Ligga på rygg går inte alls, att stå upp och då också stå stilla vill hon inte heller utan då blir det istället en liten cirkusföreställning här hemma. Julia springer runt naken med bajs i rumpan och mamma flänger efter henne med tvättlapparna i högsta hugg. Ena stunden skrattar Julia men så fort mamma får tag på henne blir hon förfärligt arg och ledsen. Nej, det är ingen rolig situation inte. Varken för Julia eller mamma. Svettiga är vi båda när vi väl är klara.

Häromdagen var Julias mamma kanske inte så pedagogisk som hon önskat men bajsblöjan blev bytt på ett kick och det gick alldeles alldeles smärtfritt för alla parter trots pappas förtret när han fick veta. Julia var lyckligast i världen under ett par minuter. Syftet var ju faktiskt att få blöjan bytt och det lyckades mamma med utan att Julia blev arg eller ledsen. Så nog var hon lite pedagogisk allt. Ja faktiskt. Hihi. Om det är så att Julia får smaka på en godisbit på lördagar då är det jag som ställer mig först i kön för att få ta lördagsblöjorna så får pappa och Julia ta resten av veckans som jag då säger upp mig från.
RSS 2.0