Juliafällan
Julia väcker pappa


TV som leksak för små barn? Nej det är ju inte bra.

Varningsfingret tittar fram då man talar om barns TV-tittande. Speciellt barn under två år. Jag vet. Julia diggar TV:n skarpt. Det är en apparat som har rörelser, ljud och glada färger. Vem skulle inte gilla det? Nåväl, Julia tittar gärna när det är vad som helst på skärmen men när det är Teletubbies ja då är det faktiskt riktigt spännande. Så spännande att hon inte går att nå ibland. Teletubbies! Teletubbies! Teletubbies! Julia har sin favoritplats i soffan. Där sitter hon bra.


Julia har "men mamma du stör faktiskt"-blicken.


Snabb som en iller, hal som en ål och ett skatöga för saker som glimmar

Det är full fart på Smörgatan numera. Vårat underverk saknar ännu kunskap kring stopskylten. Igår flyttades madrassen i spjälssängen ned ett steg. Julia har inte lärt sig att ställa sig på sina ben ännu men efter mycket stånk, pust och stön så finner man ett rart ansikte med en gullig haka som hänger på sängramens kant och två små händer som med ett starkt grepp håller sig fast i spjälorna. Nej här försöker vi allt ligga steget före även om Julia ibland är listigare än sina föräldrar så hann hon minsann inte före oss denna gången. 

Det finns saker som är mer roligt nu än vad det var förr i Julias värld. Saker som hon för bara några veckor sedan inte ens hade upptäckt att de existerade i vårat hem. Att krypa/åla sig fram till gardinerna i vardagsrummet är skoj. När hon väl är framme tar hon ett grepp om tyget och sliter det till sin mun. Gardinstången vajjar och mamma eller pappa kommer springandes. Eller nä, vi springer inte. Vi bor inte stort och vi är ju alltid där lillan är. Fast i hjärtat, när pulsen går på högvarv, då känns det som att man springer :-)

Fjärrkontroller är otroligt goda att knapra på, likaså skor. Skor har ett bra tuggmotstånd tycker nog Julia för hinner hon före mig till hallen ja då är det skorna hon vill åt. Lite skit rensar magen men urk, säger mamma! Små knubbiga söta fingrar fastnar ofta på två sekunder i duschens avloppsbrunn då man släpper in lillsnurran i badrummet. Det hinner inte göra ont men Julia hinner minsann bli arg då hon upptäcker att hon sitter fast och lika snabbt som hon kommer dit får jag loss hennes små fingrar samtidigt som jag undrar vad det är för visst med avloppsbrunnen som lockar henne så. Kan det vara att den glimmar? Ja för vardagsrumsbordsbenen glimmar så vackert och där ligger Julia om dagarna och suger sig fast som en liten bläckfisk. "SMACK", hörs det och så har hon klistrat fast sina rara små läppar kring det glimmande benen.

När smutstvätten är tvättad och kläder skall hängas upp på torkställning då vill Julia gärna vara med. Det bästa är att ligga under torkställningen och dra ned alla kläder hennes mor hänger upp. Mor grymtar och dotter skrattar glatt. Efter ett par vändor får vi båda lägga oss på golvet och skratta tillsammans. Det tycker Julia är riktigt skoj!

Än så länge lilla Julia är du bara 6 månader minus 4 dagar och du gör din mamma och pappa svettig. Hur ska det bli när du lär dig gå? Hinner vi någonsin ifatt dig? Förhoppningsvis är denna krypskola inte bara en bra skola för dig själv utan även för din mor och far för vi behöver allt lära oss och vänja oss ser jag :-)


Tagen på bar gärning! Nu blir det till att börja skydda hemmet. Eller rättare sagt skydda lilla Julia i hemmet!När Julia mötte barbapappa!

Gamla goda vännen Lilleman har under all stress i sin vardag totalt missat att hälsa på vår lilla Julia. Igår kom han insläntrandes med ett paket till vårat underverk. Paketet var lika stort som Julias ögon då hon fick syn på det. Efter en del utforskande med en förundrad blick av både Lilleman och paketet gick det bra att slutligen öppna det tyckte Julia. Ur det härligt rosa prasslande pappret hoppade självaste barbapappa fram och gissa om Julia blev glad! En kompis i samma storlek som hon själv vilken hon kan dreggla över hur mycket hon vill! Det var grejjer det!


Lika som bär? :-)Idag är det ingen vanlig dag!

Idag är det nämligen Julias första namnsdag!
Hurra! Hurra! Hurra!


Grattis Gumman från mamma och pappa!

Krypträning på fredagskvällen

Även om Julias mor tog vinflaskorna och gick hemifrån, så slutar vi inte träna för den sakens skull. Framåt framåt.


Premiärdyk!

Idag har Julia genomfört ett dyktest på simmet som hon klarade ypperligt bra enligt fröken så idag har lillstumpan dykt för första gången! Åh vad duktig hon var! Eftersom mormor från början skulle varit med på dagens lektion och skåda detta dyk men nu av olika anledningar inte deltog så måste vi ju visa lite bilder. Självklart är bilderna till för alla då vi mer än gärna idag skryter lite extra över vår duktiga dotter :-)Lite mys med pappa först.


Julia gör sitt första dyk tillsammans med pappa.


Ja så här ser Julia ut när hon har dykt färdigt. Lite smått förvånad men oj så roligt det var. 3 dyk hann vi med idag.
En påhälsning hos morbror Per och Malin

Jag är inne och kikar på brorsans tjej, Malins blogg och jag kan återigen inte låta bli att le när jag ser de härliga fotona hon tog på Julia då vi var hemma hos Per och Malin på semla och kaffe häromdagen. Morbror Per och Malin var väldigt roliga tyckte Julia dock höll Malin i kameran så hon själv fastnade tyvärr aldrig på bild denna gång. Jag kan ju tillägga att detta besök ägde rum innan Julia var hos frisören fast det kanske ni själva kan lista ut när ni kikar på henne ;-)Han är bra rolig den där filuren som tjötar så. För att inte tala om hans spännande keps, menar Julia.Med Malin bakom kameran vill man bara le och vara me´.Äntligen fick jag smaka tag på den där spännande kepsen. Den hade jag spanat in länge, säger Julia.Julia kikar nyfiket på Tyson från mammas trygga famn och Tyson kikar lika nyfiket på Julia från sin trygga korg .

En vacker återblick

Fann ett vackert foto på vår vackra dotter tillsammans med min vackra mormor och vackra morfar. Kan det bli vackrare? (Och kan jag missbruka ordet "vacker" fler gånger tro? ;-)


Gammelmormor fyller 70 och Julia firar la sina 4 v.

Varning för racerbruden på Coop!

Ett besök på en av mormors favoritaffärer gjordes idag. Tillsammans med mormor for vi till Coop och veckohandlade. Julia satt själv i egen kundvagn och visade starkt att detta endast var roligt om vagnen gick i slalomstil samt ilfart mellan frukten, mjölken och de övriga kunderna. Sagt och gjort. 

 
Så här ser Julia ut när vagnen gör ett stopp.Och stannar man för länge passar hon allt på att ta sig ett smakprov.

Frizzan på Fritzbergsvägen!

Igår spenderade jag och lillpluttan Julia eftermiddagen hos min kusin Johanna. Johanna som så duktigt äter GI-kost hade fullt sjå med att fylla mig med massor av  god kladdkaka och riktigt mumsiga nougatkakor som blivit över efter söndagens gäster. Givetvis skedde detta medan Johanna själv bet på sina naglar och tittade på oss med förtjusning. När väl sockret gjort sitt i min arma kropp kom vi på idén med att frisera Julia lite. Ingen har ju kunnat undgå hennes "vackra" långa polisonger samt annorlunda lugg. FrisörJohanna plockade glatt fram saxen och satte igång men Julia, hon var minsann inte med på leken till en början. Det var först när skruttan upptäckte tv:n som det gick an att klippa henne lite.  Nu du Julia, nu undrar vi allt vad pappa ska säga när han ser dig. Så fin du blev! Tack Johanna för insatsen! Jag tror bestämt vi ger pappa en smygtitt här på bloggen så han känner igen dig när vi ses på perrongen imorn.Julia med morbror Per, innan klippningen.På mormor och morfars golv, nyfriserad.

Till Julias pappa

Julias pappa valde att stanna hemma denna helgen. Eftersom Julias pappa nu inte har sett sin dotter på flera dagar vill vi givetvis tillägna  honom några fina foton på vår tösabit!


Att vädra stjärten på mormors golv är riktigt gott!


Lik min far är jag! Nu ska här utövas gymnastik på hög nivå! Jag kryper nämligen nästintill numera!


Åh hej och hå! Det krävs fokusering men oj så högt jag kan få upp rumpan nu! -Titta pappa!


Hej pappa här är jag!

Bland 08:or och fyrbenta!

Efter ett par dagar uppe i Sthlm har nu vår kära Julia hunnit med det mesta och lite till som en liten dam på 5 månader hinner med när man besöker stora staden och släkten. Julia har kramats & pussats med Tinda, Tyson och Vanja (släktens fyrbenta), suttit på golvet och lekt med mormor, morbror, morfar, mammas moster, mormor och även mammas morfar. Damen har också övat på att krypa, badat badkar och sjungit. Hon har deltagit i tjejkväll, släktmiddag, familjemiddag, barnvagnsrace i Tebban med lilla sysslingen Agnes, fikat hos morbror och moster, promenerat med mormor och morfar och än är vi inte redo för hemresan. Puh, säger Julias mamma. Puh, säger Julias Stockholmssläkt men Julia, hon säger minsann inte puh. Nej hon besitter några magiska krafter "from out of space" som ingen vet vart dom kommer ifrån. Hon vill bara mer och mer. Gullunge! Tur att vi kommer hem till en utvilad pappa som har saknat sin dotter för mamma hon har stora planer på att vila upp sig när vi har landat i Göteborg igen :-)Det är inte lätt med två leksaker samtidigt. När man precis har lyckats fånga den ena så flyter den andra iväg.Lillan sitter så fint på egen hand.


Äntligen har någon lärt sig...

...nappen. Helt plötsligt föll poletten ner, och den visade ju sig ganska trevlig och ha!
Men sedan var det skönt och vila lite, man kan inte lära sig allt i hela världen på en gång.

Vår vackraste och mest underbaraste!

Julia,
Inte trodde jag
hade ingen aning
hur en sekund
kunde etsa sig fast utan varning
att en kärlek så stor skulle födas
och börja existera
att jag aldrig skulle bli den samma
någonsin mera

Älskade lilla vän
så varmt välkommen
med dina ögon och din lilla röst
och du är så otroligt vacker
när du vilar vid mitt bröst
så svårt att förstå
att du kommit för att stanna
att någon som jag fick äran
att bli din mamma
(Okänd)
/ Puss mamma!

RSS 2.0