Utmaning

Jag har fått en utmaning av Linda. Den kom dock för alltför länge sedan och jag ber om ursäkt för mitt sena åtagande men nu så! :-) Tack Linda! Linda bloggar på http://lindaskriver.blogspot.com

Mina 6 favoritprogram:
Oj, den rangordningen har ju förändrats lite nu sedan Julia kom. Eftermiddagssåpor är roligare än kvällstv :-)
- Desperate housewifes
- Grease anatomy
- Dr Phil
- 2½ män

- Hell´s kitchen

- När blir det mat? med Per Moberg

6 saker jag gjorde igår:
- Bytte blöjor
- Shoppade nya toppar!
- Fikade hos Julias farmor och farfar
- Åt god middag i fom av entrecote och hasselbackspotatis med min andre hälft
- Tog en långpromenad
- Lekte med Julia

6 favoritrestauranger:
- Mammas mat går först!
- Sen kommer svärmors mat :-)
- Skaldjursrestauranger är ju också bland det bästa!
- Pasta plus är även det inte helt fel
- Grekiskt är mysigt och gott
- Max så klart! Icke att förglömma i stressens vardag :-)

6 saker på min önskelista:
Oj, jag som önskade mig en "ny garderob" dvs nya kläder vilket jag nu har fått av bästa mannen i julklapp. Svårt det blev nu då...
- En ny bil som inte skriker när jag kommer på vägarna. Den får gärna ha stjärtvärmare också och AC.
- Lite mera kläder skulle ju faktiskt inte skada :-)
- Åh jag önskar mig allt en ansiktsbehandling!
- Ett tystlåtande tangentbord till Daniel så jag slipper höra allt hans knattrande på sena kvällar :-)
- Mattor till vårt vardagsrumsbord och fina matbord
- Någon som kommer hem och städar emellanåt hos oss. Jag är för pedant för att kunna slappna av. Vill ha fint men är tråkigt när jag börjar växa ihop med dammsugaren.

6 personer jag utmanar:
Jucea
Hallonsocka
Tina
Tyson
Bambi
Martina


Lyckligt slut!

Ja okej Julia nu är det som så att imorgon är det du och pappa som går upp och leker. Mamma ta sovmorgon :-) Me like! Och ja att pappa Daniel tjänade in lite extrapengar var nog en flik jag missade i mitt inlägg :-) Tilläggas bör också att världens bästa pappa nyligen lyckats natta vår kvällspigga lilla gullunge! Det ska han allt ha cred för!

Saker är inte alltid rättvist!

När Daniel har jobbat, varit på krogen, suttit uppe sent vid sin dator ja då får han ibland sovmorgon. Då går jag och Julia upp, stänger dörren om honom och leker i si så där 1 timme -sen blir Julia trött och somnar gott. Julia är nu över 4 månader och jag har ännu inte fått den där goa sovmorgonen när pappa Daniel och Julia går upp och röjer. Nu ska jag ju inte klaga för Julia är ju ingen morgonprick så hon vaknar ju inte kl 06 men ibland vore det skönt att få ligga kvar i sängen tills man själv vill gå upp och inte behöva gå upp just när Julia vill det.

Idag trodde jag att jag skulle få den sovmorgonen men när Julia har varit vaken i cirka 10 min och Daniel har gett henne frukost på flaska så undrar Daniel om jag inte kan ge henne bröstet så hon kan somna om igen för han är så trött! Då har jag också varit uppe och ammat på natten med. När Daniel får sovmorgon då slipper han även nattbestyret. Låter detta rättvist?!

Fotomaraton

Jag lovade foton idag och som ni ser så har inte uret slagit ny dag ännu. Jag har allt några minuter på mig :-) Idag blir det fotomaraton från sista tiden. Några personer som finns med på bilderna har ännu inte blivit frågad om det är ok att lägga upp er. Det är nog lite sent på kvällen för att fråga så jag gör en chansning och ber er som inte trivs med att få äran att vara på Julias blogg att säga till så plockar vi bort bilderna på momangen ;-)



Uppe i Vallentuna träffade Julia sin första syssling på sin mammas sida. Agnes är här 5 v gammal om jag minns rätt.



Gullungar!



Julia tar en powernap på sin mammas mormor & morfars säng. Det är jobbigt att resa, träffa släkt och äta julbord men oj så roligt det är också!



Väl hemma från Sthlm så beslöt vi oss för att inviga sittvagnen vilket blev en hit! Julia stormtrivs! Nu missar hon minsann ingenting vår nyfikna tös! Nedbäddad i åkpåsen som Daniel har haft när han var liten! Tack snälla farmor för att du har sparat den i så gott skick under alla år!



Tomtenissan tomtar för pappa på morgonen!



Damen börjar tröttna på fotografen. Att hålla upp huvudet var inge roligt längre.


På själva julafton inviger Julia sin nya "resestol" som hon fick av sin farmor och farfar. Den här lär bli poppis! Och en perfekt uppfinning, tycker mamma och pappa.


Mmmm, en kall sked var spännande att leka med!



Väldigt god för käkarna att gnaga på också!



När mamma och pappa inte vill sjunga "Ida´s sommarvisa" längre utan äta sin middag och fröken vill något helt annat, ja då löser man det så alla blir glada. Julia sitter själv och sjunger medan mamma och pappa laddar batterierna med lite mat.



När pappa festar till datorskärmen går det bara inte att låta bli att titta. Se så fint hon sitter i sin stol nu! Stora tjejen! :-)



I juldagarna är det gott att bara slappa i sackosäcken med gosefilten.



Smaka lite på filten är också gott. Åh så mysigt, tycker Julia!


Men man inte bara dega på egen hand. Vad som här händer är bara Julia och hennes pappa som vet men damen tar det hela på största allvar ser det ut som.



Mycket intressant är det i varje fall och att sitta med pappa vid datorn -det är grejer det!



Ja det är så roligt att man kämpar in i det sista och tillslut går det bara inte längre... lillstumpan somnar pladask på skrivbordet.


En del bilder kan tyckas vara i lite väl stort format men till mitt försvar har jag min egen mor att skylla på. Ja när hon ringer upprörd från stora staden och meddelar att hon inte kan se Julia på sin skärm för att bilderna är alldeles för små då måste vi ju lösa det hela. Åldern tar visst ut sin rätt. Skulle bilderna i framtiden bli ytterligare ett snäpp större så vet ni ju då varför. Man blir inte yngre ;-)

Julia är världens roligaste unge nu! Vi njuter varje stund med henne. Hon slutar aldrig förvåna oss med sina färdigheter. Hennes leende och skratt går inte att slå. Underbart!

(1½ min kvar innan det blir ny dag! Yes, jag hann! Jag är grym!)

När Julia mötte tomten

Så är Julen över för i år. Julias första Jul! Julias första möte med tomten. Det var skoj!


















Fler bilder och mer uppdatering kommer imorgon! Nu har nämligen Julia kissat ner sin mor mitt i hennes blöjvädrande så bloggen får tyvärr vänta tills imorgon. En blöja på damen krävs och det är på stört!

Ett par ord...

Stockholm, Vallentuna och Julias mormor och morfar besöks för stunden. Under bara 3 dagar har det hänt så mycket med Julia.

Första kvällen skrattade Julia så det "kluckade". Hon nästan kiknar när hon skrattar om man lyfter upp henne och kittlar henne på magen. Nu har hon gjort det flera gånger. Det låter så härligt!

Begravningen för farmor var väldigt vacker. Julia tyckte psalmsångerna var roligare att lyssna på än att lyssna när prästen pratade. Pampig orgelmusik gjorde Julias ögon stora och hon lyssnade intensivt efter vart ljudet kom ifrån. Med lite skumpande i mammas famn i kyrkan så gick det även bra att stå ut med prästen också. Nu har vi sagt farväl till farmor och även hälsat från Daniel som tyvärr inte kunde vara med under dagen.

Idag har Julia vänt sig från mage till rygg! tre gånger på raken. Ja vi la ju tillbaka henne på mage igen så hon återigen kunde utföra det hela. Impad mor filmade med mobilkameran och skickade över till stolt far som snart sitter på tåget upp till oss. Snart kan han beskåda det hela med egna ögon. Vad han längtar.

För tillfället sover damen. Det är ansträngande att göra sådana framsteg som görs på denna lilla semester. Någon napp tar hon dock inte. Nappskolan lägger vi nu ner helt tror jag. Julia har fullt upp med att lära sig andra saker. Hela handen är också mycket mycket godare tycker hon. Så länge enbart tummen inte kommer i munnen så är vi tacksamma.

Foton saknas tyvärr då slarvmamma glömt att vara i farten och dokumentera men jag ska bättra mig! Jag lovar!


Glad Lucia till er alla från oss!

Julgardinerna är uppsatta, apelsinerna har  fått sina nejlikor och hänger så fint i fönstret. Granen är färdigklädd och Julia har lussat för oss i sin underbart söta tomtenissadräkt med tomteluva! Ja det må vara tidigt att klä granen, det kan även jag tycka men skall julen hinnas firas i två städer med början på denna vecka så är det nödvändigt att bryta mot dessa normer för att också hinna få lite jul i vårt hem. Desto mer jul för oss! :-) Nej, nu ska här drickas lite hjortronglögg!


En färdigklädd gran! Tack Julias mormor för bidrag med julmatta, julgranskulor och även julstjärna! Så vackert det blev!



Kan hända att Julias mamma var lite för optimistisk över storleksvalet på dräkten. Ja jag föder upp min dotter på grädde jag har visst bara inte insett det förrän nu :-)

Tillbaka i kalla, mörka, trista Sverige....

.... Men äntligen har även vi fått fram lite pynt och tänt adventsljusen så nu har vi återigen fått värme i vårt hus! Nu väntar bara jag och Julia på att pappa Daniel skall inhandla granen.

Resan hem från Lanzarote gick bra. Julia skrämde oss dock rätt rejält med ett par argsinta skrik fem minuter efter flygstarten. Ingenting tyckte lillstumpan dög för att få henne glad men efter att ha fått träffa flygvärdinnorna en stund och fått kräkas lite så blev livet lite enklare för henne och med en rejäl sömnstund på det i mammas knä så var vi alla väldigt nöjda.

Mycket händer i frökens liv just nu. Det är så underbart att få stå vid sidan om och skåda hennes utveckling. En del saker har jag redan nämnt men också att hon nu börjar charma, visa sin blyga sida till när hon träffar folk och dra underläppen till sig när hon blir ledsen. På resan blev Julia otroligt rädd för första gången i sitt lilla liv! Det var på restaurangen "Steak house" som vi spenderade flertalet av våra kvällar på som Julia praktiskt taget flög ur sin matstol och skakade i hela kroppen. Lillstumpan lyckades få ur sig ett sådant skrik som inte var av denna värld. Chefen för restaurangen plockade nämligen fram en jultomte som sjunger julsånger och vickar på rumpan. Så länge tomten står still och inte sjunger så gick det an men icke annars ;-) Ni som tror er ha hört Julia skrika, till er vill jag bara säga ack så fel ni har.


Julia kan till och med bjuda på ett litet leende när tomten är tyst och stilla! Världens coolaste och goaste reestaurangchef har vi även med på bilden. Givetvis tyckte han att detta var bland det roligaste som hänt den kvällen. Han gick mest runt och skrattade så där skrockande med en mage som hoppade som tomten själv.

Molnig dag

Idag ar det allt en riktigt molnig dag och vad gor man inte da? Jo man bloggar saklart!

Gardagens kvall spenderades pa ett "steakhouse" som vi tidigare har besokt. Vi valde att sla pa stort och ata massor av gott. Ja ni vet en san dar "avslutningsmiddag" man brukar gora nar man ar utomlands. Visserligen aker vi inte hem forran pa mandag men Daniel menade pa att om vi skulle bli besvikna over vad vi bestallt sa har vi ju faktiskt 2 kvallar till pa oss att ata den dar speciella middagen. Sagt och gjort! Vi blev inte besvikna kan jag saga sa idag blir det pizza.







Oj, tagen pa bar garning i spjalsangen! Hur kunde pappa veta att jag inte vill sova langre?  Jag som forsokte vara sa tyst ju.


Uppdatering!

Idag ar det mulet men vi ar lika glada anda for vi kan fortfarande sitta i badklader da det ar ratt sa varmt. Skont! Julia mar prima men ar just nu lite kinkig for egentligen sa vill hon sova men tank om hon skulle missa nagot roligt da. Nej sova gar inte menar den envisa damen.


Julia sitter sa fint i matstolen da vi ater frukost. Alla maltider har fungerat toppen med Julia i stolen!



Froken har upptackt sin spegelbild och den ar mycket mycket intressant.



LIte slapp pa balkongen med leksakerna i skuggan ar underbart. Basta clownen och Julia har manga intressanta samtalsamnen tillsammans.

Ha det gott alla och tack for era fina kommentarer!

Julia semestrar pa Lanzarote!

Hej pa er!
Resan hit gick toppen! Julia sov och at pa flyget. Givetvis valde hon att gora en ordentlig bajsbloja vid start men det loste vi snabbt. Allt ar bara bra och lillsnurran (som min morfar brukar kalla henne) mar prima! Hon sover, ater och charmar alla runt omkring oss! Nagot bad har hon annu inte gjort men mor o far har hunnit ta sig ett par dopp i poolen.



Julia ligger under sitt egna parasoll, vadrar och har det bra!


Damen ar redo for landning pa Lanzarote. Med ett stadigt grepp om hennes egna balte och en pappafamn gick att bara fint!


Ajajaj, dar har vi det svart pa vitt! Tummen ar pa vag! Dags att fara hem till mormor och lara sig ta nappen igen tror jag!


Manga spanjorer som kuckilurar med lilltosen! Undrar sa vad hon tanker om dom nar vi ar i mataffaren. Nyfiken ar hon allt!


Julia ar redo! Big smile och solhatt pa! Kan det bli battre?


Vill tillagna en tanke at min kara farmor som gick bort fran oss i lordags. En vacker dag ar det Julia som star pa mina fotter och ler glatt medan jag sjunger "dansa min docka". Jag kommer aldrig glomma den tiden i koket pa Brinkvagen. Doften av plattar som steks i mangder. Sakert 50 stycken at vi barnbarn. "Far man ata med handerna?", tjuter vi till farmor. "Ja sa klart", hojtar farmor tillbaka fran spisen. "Jag ater med munnen jag", sager farfar och vi skrattar som tokar varje gang. Vikingarna spelas pa hog volym och allt ar frid och frojd! Det ar sa nara att jag nastan kan ta pa det. Nu ar ni, farmor och farfar i himlen. Tillsammans. Aterigen forenade. Nu far farfar borja koka kaffe och bre skogaholmslimpa kl 04 pa morgnarna igen. For visst var det sa du ville ha det farmor? Ma ni vila i frid! Ni kommer alltid finnas i vara hjartan. Varma minnen!

Stor kram fran oss till er alla!


PS: MAMMA! Jag har mailat dig ang begravning och julfirande. Kolla Hotmailen din! / Malin
DS.

Semester semester semester

Ja det är precis vad vi nu ska ha!

Om 4 timmar ringer mat-och-sov-klockan och om 5 timmar lämnar vi vårt hem för att ta oss mot flygplatsen och sedan vidare till varma Lanzarote! Ja vi är optimister och allt som oftast ute i sista sekund. Väskorna är nu äntligen fullproppade dock med blöjor, mjölkersättning och pyttepyttesmå badbyxor till lillstumpan! Här ska badas, solas och ätas gott. Julen tar vi när vi kommer hem.

Ha det bäst i vintermörkret och njut av första glöggen!

Vi uppdaterar från varmare länder inom kort tid!



Lanzarote, Playa Blanca. Hotell Blue Village Playa Flamingo. Här kommer familjen Ek-Lundqvist att glassa i 1 vecka!

RSS 2.0