En berest liten dam

Julia är minsann en berest liten dam. Efter far&dotter-trippen till fars sommarstuga och farmor och farfar på Råön begav sig mor och dotter till Mellbystrand och mormor och morfar. Vi har spenderat ett par dagar i mysig stuga med sol, regn, åska och återigen sol. Nu är vi tillbaka på hemmaplan men det dröjer inte många dagar tills mamma och Julia packar väskan igen. Då bär det nämligen ännu en gång av till Mellbystrand men denna gången träffar vi inte bara mormor och morfar utan även morbror Magnus. Morbror Magnus har längtat så efter Julia och väljer nu att på sin lediga dag ta flyget ned till Mellbystrand på onsdag morgon för att sedan fara hem på torsdag kvällen. Givetvis måste vi infinna oss i stugan och leka massor tycker Julia.


Julia på altandäcket


Julia och mormor hittade två legogubbar. Dom var spännande.


Morfar och Julia


Tindra håller sig på avstånd från Julia


Tindra fick nämligen utstå mycket dessa dagar :-)


Julia tyckte visst att morfar klippt gräsmattan lite slarvigt. Handklipp fungerar det med.


God morgon önskar Julia!

Julia tycker om att leta fram skötväskan, plocka ur saker en efter en för att känna, klämma och smaka lite på dom. Det är samma procedur varje dag om skötväskan står på Julias nivå. Det bästa är nog ändå när hon avslutningsvis finner sin mammas plånbok och kan sitta i flera flera minuter och plocka ur alla plastkort för att sedan försöka plocka i dom igen. Den koncentrationen som lilltjejen använder för detta är underbar att skåda! För övrigt är mammas plånbok utsökt god, tycker Julia.


Mamma-barn-träff!

Igår var Julia &  jag ute i Mölndal hos Tina & Lyckeli och träffade fyra andra mammor med sina små barn som är lika gamla som Julia. När jag blev gravid med Julia så hakade jag på i en tråd på ett forum på internet där andra gravida mammor befann sig. Vi mammor har nu följt varandra dagligen sedan dess. Vi har pratat om allt möjligt mellan himmel och jord, tittat på foto på varandras barn m.m. men aldrig träffats på riktigt. Så igår slog vi slag i saken! Jenny med sin lilla Robin kom ända från Luleå (fast de var på semester hos släktingar i Borås). Monika kom från Uddevalla med sina tre barn. Annika med sin lilla Elly och Tina & Lyckeli som vi var hemma hos bor här i Göteborg. En toppendag med full rulle. Vi hann leka, läsa böcker, äta en underbar pastasallad, exotiska frukter, bullar, gott bröd och även gunga lite i lekparken. Vid 19-tiden for jag och Julia hem och jag kan lova er att det var en trött Julia som somnade på två röda.Alla barnen samlade på ett och samma foto!

Robin och Julia tar Ask som stöd för att ställa sig upp


Superglada Elly


Julia känner på gruset. Det var spännande


Mamma och Julia


Ask gillade lära-gå-vagnen


Robin vet minsann hur man ska göra när man gillar flickor.


Goa Lyckeli ligger så snällt kvar, eller så har hon inget val med det greppet Robin har tagit :-)
Fem mammor med fem guldklimpar!

( Bilderna är från Tinas blogg)

Årets premiär på råön

Jag tror inte Julia kommer ihåg att hon varit här förut, då var hon knappt en vecka. Det var dags för årspremiär på Råön och vi fick en jättefin dag för lite nya fina saker att upptäcka för Julia.

 
Berg och sten var relativt nytt när man är en liten betongunge!

 
Saltvatten var inget konstigt, kändes som bassängen, men mycket kallare!


Bollen är stilla, allt annat rör sig!

 
Lite sightseeing och barnvagnsrally!

 
Även som solen skiner och utsikten är fin så är kameran roligast! Himla kul!


Solen lös på oss och Julia var glad som vanligt :)


Far&dottersemester

Igår for min familj till landet Råön. Där spenderar de nu 2 dagar tillsammans med farmor och farfar. Allt är bara bra med dom men oj vad de är saknade. Det är en annorlunda tystnad jag inte är van vid här hemma. Själv stannar jag hemma för att plugga psykologi. Det går sådär.  Far&dottersemester lät så bra från början, ja innan de for men det räckte gott och väl med ett par timmar för mig. Måtte det bara bli tisdag förmiddag snart så jag får omfamna både Julia och Daniel igen.


Heja pappa! Heja pappa!

Göteborgsvarvet gick av stapeln igår. Ca 40 000 löpare tog sig runt de 2.1 milen som varvet bestod av. Solen sken, musik spelades i högtalarna, tusentals människor låg på sina filtar och hade picknick eller stod längs med löpbanan och hejade. Korvgubbarna sålde korv och läsk som aldrig förr. Det är en härlig känsla att vara med och spana. Att springa det känns som lika med döden. Det var just vad pappa Daniel gjorde. Sprang dessa 2.1 mil. Julia och mamma stod vid sidan av banan och hejade pappa in i mål efter 2 timmar. Med en en härlig röd ros och en nedkyld flaska vatten i högsta hugg mötte vi upp en trött, svettig men ändå levande pappa. Underbart!


Storfrämmande från stora staden!

Ett överraskande och roligt besök av kusin-Johanna med vännen Lina har idag stått på schemat. På förmiddagen slank de in genom dörren efter en liten biltripp från Skara. Lunch intogs i form av en god pastasallad. Kaffe och en jättevaniljbulle hann vi också med och lite lek såklart. Vi får inte heller glömma att Johanna är frisör och efter ett par timmar började hennes frisörfingrar att klia. Julia blev nyklippt. Toppen tyckte Julias mamma! Mindre toppen tyckte dock Julia att det var men snyggt blev det. Tack Johanna & Lina för hjälpen och tack för en toppendag!

Julia, arg och nyklippt!

Det var inte alls roligt att bli fotad i barnstolen för då kunde man inte krypa ifatt kameran.Full fart framåt!

Ja när Julia har fått tag på "lära-gå-vagnen" då är det full fart framåt numera. Det går också bra att stanna upp och kika lite på TV samtidigt om där visas något intressant tycker visst Julia. Att plocka i och ur saker i vagnen är roligt men också att bara stå och hänga på vagnen lite. Ja det finns numera mycket skoj med den fina nyckelpigevagnen som Julia fick av sin gudfar och Malin i julklapp. 

En paus framför tv:n...


Ja hur sitter du egentligen Julia?

Lillsnurran har hittat en ny, annorlunda sittställning. Den ser en aningens obekväm ut men för Julia verkar det som att den är alldeles underbar.Att läsa böcker är något som har blivit roligt först nu. Tidigare har det varit svårt att få skruttan att vilja sitta ned och ta det lugnt för bokläsning men nu har hon upptäckt det skojiga i det hela. Nu är det både roligt att få läsa tillsammans med mamma och pappa men också att få bläddra och känna på böckerna själv. Mest spännande är boken om halvan som är polis och tar fast tjuvar. Eller som pappa säger när han läser boken; Snuten som plockar in skubbar i sin snutbil. Ja vi får se vem av oss som Julia tar efter.
Det går också bra att läsa boken upp och ned. Blir kanske mer spännande då? Fast Julia ser lite fundersam ut.

 

Sommar sommar sommar

Göteborg har hunnit bjuda på några härliga sommardagar förra veckan innan regnet kom. Återigen ser det nu ut som att sommaren är på gång och det gillar vi. En härlig dag spenderades i solen hos Fian, Henke och lilla Tilda. Grillning, lek och mingel stod på schemat. Underbara Tilda och Julia leker på ett helt annat vis nu än vad de har gjort förut. De har upptäckt varandra och nu leker de mer tillsammans. Det finns ett samspel. Det är riktigt roligt att få skåda!


Ficktjuv eller bara en oskyldig tös som upptäcker nya ting i världen?

Julia hade häromdagen lyckats komma på min plånkbok som låg i skötväskan. I över en halvtimma satt hon i hallen i bara blöja bland skor och kände, klämde, smakade, plockade i och plockade ur saker ur plånboken. Det var en ordentlig utforskning minsann.
RSS 2.0