Julia och pappa

När Julia spenderar tid tillsammans med sin pappa så bygger dom koja, leker buslekar, bygger borgar med duplo och torn med träklossar, kör polisbilarna genom polisstationen och trycker på siren-knapparna så det tjuter i hela huset. De har fruktstund tillsammans, ritar roliga gubbar och streck på papper, flyger flygplan och lyssnar på barnsånger. Det skrattas och det busas. Julia njuter till fullo. Ja pappa likaså.

Det finns dock stunder då Julias pappa känner att orken inte är tillräcklig för att leka. Då sätter han på "Lotta på bråkmakargatan" på dvd:n och lägger sig i soffan för att vila lite. Julia som älskar "Lotta" brukar allt som oftast sätta sig bredvid pappa och slukas av filmen på tv:n. På så vis får pappa en liten "powernap" som han brukar säga. Men det finns också stunder då Julia inte alls tycker som pappa. Då pappa vill ligga på soffan och vila och Julia vill leka med pappa. Pappa är väldigt bra på att stänga av sin yttre värld och blunda lite ändå. Julia är dock bättre på att väcka pappa än vad Julias mamma är.

Häromdagen var det en sådan dag. Julia började med att kasta duplo i pappas ansikte för att få hans uppmärksamhet. Tydligen räckte inte detta utan Julia fick klättra upp i soffan, sätta sig på pappa och peta honom hårt i ögonen och näsan. Inte ens detta var nog för att Julias pappa skulle orka leka med Julia. Julia tog till sitt sista vapen och det var att dra upp pappas tröja och bita honom hårt i magen. Jojomensan, det fungerade minsann! Pappa var uppe på två sekunder och Julia kunde glatt krypa ner och springa fram till duplot och bygga borg med leksällskap. Hon är bra hon Julia. Mamma kanske kan lära sig ett och annat av Julia.
Kommentarer
Postat av: (Gammel) moster Marie

Jätte härliga bilder .

2010-01-29 @ 10:34:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0