Paket till Julia en vanlig torsdag.

Det låg ett paket i brevlådan häromdagen. Paketet var adresserat till Julia. En lycklig Julia sprang in med paketet i handen och satte sig i soffan för att börja öppna det. Det visade sig att paketet kom från mormor som hade varit och handlat två roliga tandborstar till Julia med sugpropp i änden. Nu kan Julia suga fast sina tandborstar och nästa gång hon behöver dom kommer hon ihåg var hon har lagt dom. Om det skulle vara så att Julia själv glömmer bort var hennes tandborstar är så behöver bara mamma och pappa lyfta på locket till Julias bil för där gömmer numera Julia det mesta som hon tycker om.


Kortet som också låg i paketet hade fina nallar på framsidan.

Julia fick en blå tandborste...


...Och en rosa tandborste.

Skulle du inte dansa?


Kvartalsstädning och ledig dag

I helgen stod det städning i almanackan hos familjen Lundqvist/ Ek. Inte vilken städning som helst utan storstädning. Ja sådan där städning när man inte bara snabbt i förbifarten drar dammsugaren över golvet och flyttar prylar från ett ställe till ett annat. Nä för i helgen skulle det dammas, plocka saker från en plats till dess rätta plats, dammsugas och skuras. Badrum och kök skulle även få sig en ordentlig omgång med Ajaxflaskan. En sådan städning kanske en del skulle definiera som veckostädning. Ja i varje fall månadsstädning men i vår familj har vi det per kvartal och det är endast för att pappa Daniel inte skall behöva ta sin väska och flytta varje månad. Han praktiskt taget är allergisk mot sådana städningar. Det är ju tur då för Julias pappa att hans andre hälft städar så mycket som hon gör så han slipper detta varje dag, varje vecka, varje månad utan bara behöver göra det en gång per kvartal. Julia hjälpte ju så klart till denna gång. Mamma och Julia kånkade runt på varsin bytta med vatten i och en trasa i högsta hugg. Vi var mästarinnorna på att damma den dagen. Pappa skötte köket han. Fint som snus blev det överallt!

Förskolan hade studiedag idag och Julia & mamma skulle åka ut till Lotta, Alvine och lille Einar idag för att tillsammans mysäta frukost med Lottas hemmagjorda frallor. Tyvärr gick det inte att finna någon bilnyckel i hemmet ( det KAN hända att pappa Daniel gick till jobbet med TVÅ nycklar på sig dock erkänner han än så länge bara EN nyckel) så vårt roliga besök fick avbokas men vi gick genast på plan B. Buss mot stora staden och en fin promenad på Avenyn vid halv tio-tiden. Eftersom stan just nu inte har så många isfläckar som andra ställen numera är övertäckta med så var det idag en lycklig Julia som skuttade runt obehindrat från att halka. Förmiddagen avslutade vi med en fika på "ljungans" där vi delade på en underbar räksmörgås med färska räkor och en god apelsinjuice. Jag tror minsann det finns en tös som har tagit efter sin mor när det gäller skaldjur. Vi näst intill slogs om räkorna som prydde vår fina smörgås.Julia har hittat mammas tofflor och satt på sig dom. En liten vattenpaus i städning blev det här.Julia o pappa äter blodpudding med sylt. Det är en smart pappa här som väljer att ta av Julia kläderna innan maten för att slippa syltfläckar på dom för som ni ser så händer det att sylten faller lite fel ganska så lätt......men DET tycker INTE Julia om! Då blir det katastrof!


Lilla loppan kikar när mamma bloggar.


Bakdag

Häromdagen kom Julias underbara farmor och farfar till oss. Vår tryggande räddningspatrull. Farmor och farfar fick agera Julias mellanlandning då mamma och pappa arbetade i skift den dagen. För att glädja farmor och farfar förutom att de får träffa Julia så bestämdes det för bak idag. En sockerkaka med apelsin och choklad lydde rubriken i receptboken. Julia tyckte det var roligt att få vara med och röra i smeten samt se smöret smälta i sin kastrull på spisen men roligast och godast var nog ändå att få slicka slickepotten när kakan väl for in i ugnen. När mamma sa att det var färdigslickat så tog Julia tag i bunken med ett fast handgrepp och visade att hon minsann inte var färdig än på ett tag.Tut i rutan nu kommer vi tillbaka!

Det blev en veckas Stockholmsvistelse i mitten på februari. En hel vecka för både Julia med mamma bland nära och kära. Alldeles underbart, tänkte vi innan vi for upp. Dock slutade...eller ja rättare sagt började veckan med att Julia blev sjuk. Julia startade dag två med att på förmiddagen plötsligt överraska oss genom att kräkas ned morfars baksäte där hon då satt i bilen. Resten utav veckan hade Julia en a-la-kräkas-en-gång-om-dan-sjukan. Tack gode gud att mormor och morfar har en tvättmaskin i sitt hem. Jag ljuger inte när jag skriver att mormor började första kräktvättmaskinen med ett nyöppnad tvättmedelspaket och avslutade Julias sista kräktvättsmaskin med att återigen öppna en ny förpackning. Ni må tro vad tvättmaskinen gick varm. Ja för att inte tala om vilken fart det blev på Julias mamma, Julias mormor och till och med Julias morfar när det väl sattes igång. Vilket teamwork vi var. Det där hade minsann mormor och morfar gjort förut det syntes men för Julias mamma var det premiär då Julia faktiskt hållit sig undan kräksjukor under sina 18 månader.

Julia hann i varje fall prova mormors hembakade semlor som serverades på fettisdagen innan hon blev sjuk. Hon hann också inviga den fina stolen mormor och morfar köpt till henne som hon sitter så fint på vid matbordet. Även att leka lite med sin morbror Magnus lyckades hon med innan bacillmonstrena attackerade hennes lilla kropp.

Stockholmsveckan gick med andra ord i kräksjuketecknet för hela slanten men nu är vi hemma i Göteborg och Julia lyckades kräkas för sista gången uppe i Sthlm innan vi for hem så nu är vi friska. Snön har medan vi varit borta hunnit täcka många fler delar av goa Göteborg än vad den vanligtvis brukar göra. Det är otroligt vackert. Trots det vackra är vi mer trötta än pigga på den nu så ingen blev gladare än vi när vi häromdagen såg solen titta fram och upptäckte att vi plötsligt kunde skrapa tåspetsen av skon mot marken för att skåda både grus och asfalt. Det finns hopp om en vacker vår ändå trots allt.Julias specialgjorda minisemla som mormor bakat.Under grädden fanns där lite sylt. Supergott tyckte Julia och praktiskt taget sög ut all sylt.Frukost på sin fina stol med en liten Tindrahund nosandes under sig. Det KAN ju faktiskt vara så att någonting faller ned och Tindra står gärna på sin vakt för att få lyxen att smaka då.En söndagsfrukost som serveras kl 05.30 tillsammans med både mor och far ja den serveras då i vardagsrummet på grund av slöhet. Julia är glad av att få sitta på sin egna stol vid det lilla bordet. Frukosten har hon för övrigt valt själv -ägg och apelsinklyftor. Det blev faktiskt en smörgås därefter också så så fattigt var det inte dock möjligen en annorlunda kombination.En dag utomhus där Julia upptäckte hur gott det var att hänga och vila över snövallen som redan hunnit tappa sin höga rygg orsakat av solen.


Dags att öva lilltjejen till att hitta rätt postlåda så hon kan hämta posten åt pappa :-) Det börjar dock inte så bra......men som tur var så var det rätt på 11:e försöket. Det krävs en viss övning med detta inser vi förståss.Julia smakar på gruset som hon inte har sett på alldeles för länge. Och vi undrar varför ungen är dålig i magen och har kräkts? Ja nu är vi inte förvånade om så sker inom ett par dagar :-) Ett besök i källaren hann vi också med och just idag när all is var borta från trapporna så ville Julia ta sig upp för trappan själv precis som hon gjorde i höstas.Puh, man behöver dock vila lite när man inte är van vid detta hästejobb. Det är inte heller lätt när mössan hänger för långt ned.På ingång vid ytterdörren i solskenet.

RSS 2.0