Summering för hela slanten

Ja för er som missat så har vi faktiskt landat i goa götet igen.  Jag och Julia. Vi har däremot haft fullt upp så bloggandet har tyvärr legat på hyllan. Resan hem gick finis. Damen valde dock att vara mer vaken denna gång än på resan upp och ville aktiveras ständigt. Självklart. Med sång, tjejprat, skumpande, kramar och lite skratt så löste vi resan hem. Julia somnade kl 21 den kvällen och hade en mor som inte var långt efter henne i säng.

Efter en vecka hos Julias mormor som var fylld av uppassning med allt vad det innebär var vi laddade med ny energi. Som försök till att vara en pedagogisk mor såg denna vecka ut så här:

Måndag: Långpromenad och en fika på stan med Malin och 1-månaders lilla Alfred
Tisdag: Långpromenad och lunch hemma hos oss tillsammans med Fian och 6-månaders Tilda
Onsdag: En sväng till Lotta för att leka med 1-åriga Alvine i lekparken och även där förtära lite gott fika.

Tanken var ju att förutom att jag själv skulle få mig lite motion även träffa vänner så skulle också Julia få sig en ordentlig dos av andra människor än hennes mor och även kombinera detta med en toppensömn. På dagen sover Julia som bäst i vagnen då vagnen är i rullning. Och vem  vill inte önska damen lite dagssömn? ;-)

Nu blev ju inte veckan som jag hade trott då men efter 2 månader i mammarollen så har jag nu börjat förstå att saker och ting aldrig blir som man har tänkt sig. Det hör till tydligen. Precis som alla andra mammor säger. Ja okej då, ni hade rätt!  Julia valde nämligen att sova hela långa dagarna. Detta slutade i en pigg Julia på kvällarna och en trött mamma. Inte någon bra kombination.

Idag har vi varit hemma hela dagen. Mamma har sovit i sängen och Julia har lekt med familjen fisk och pratat med sina mjukisdjur. En nöjd Julia och en nöjd mamma. Man kan tydligen vara pedagogisk utan att arrangera tusen saker. Det är inte sakerna i sig som alltid gör det pedagogiska. Det gillar jag :-)


Mys i höstmörkret

Första kvällen hos mormor och morfar föll i mysets tecken. Lillstumpan trivdes gott i mormor och morfars säng och ja helt plötsligt fungerar nappen igen! Det är något magiskt med mormors fingrar för mamma hon kan minsann inte få nappen att sitta där den ska.

Mängder med kläder har lilla fröken men mormor kunde inte låta bli att inhandla denna när hon fick syn på den här underbara dressen. Julia ägde ju faktiskt ingen mysdräkt var mormors försvar. Visst är den söt? Går ju inte att tacka nej då inte ;-)

Stolt gudmor och gudfar

Sådär ja. Nu har Julia fått en gudmor och en gudfar. Frågan är bara om gudmor och gudfar vet vad dom har gett sig in på. Kravlistan för denna titel är nämligen inte färdigskriven av Julias föräldrar. Får Julias pappa välja så bör där också stå med inköp av tv-spel och en ny dator. Vi får se hur listan kommer att ser ut när mamma och pappa har funderat färdigt :-)


Julia med vännen MyJulia med morbror Per


Ni kommer bli toppenförebilder för vår gullunge!

Nu har vi landat i fd Gupptuna

Gupptuna finnas numera inte... Ja en del kallar Vallentuna för gupptuna för att den lilla landsorten för ett par år sedan fick tuppjuck på att bygga just gupp. Rondeller och gupp överallt. Gupp är ju en av Julias favoriter och nu finns alltså här inga gupp längre. Eftersom kära mormor och morfar äger en ny bil så rullar den lite väl mjukt i jämförelse med Julias mamma och pappas bil ;-) Bilar som rullar mjukt och dessutom på vägar utan gupp gör inte Julia glad. Att åka bil i Vallentuna har med andra ord inte varit någon hit men när mormor promenerar och rullar Julia i vagnen. Ja då är hon minsann go och glad!

Resan gick fantastiskt bra! Klockan 08.05 vinkade vi farväl till pappsen som stod på perrongen för att sedan rulla upp mot Stockholm. Att åka mjölktåg  var visst en större hit än vad jag trodde! Efter 10 minuters amning valde Julia att vila ögonen. Då såg det ut så här:Och efter 2 timmar åkning såg det ut så här:Ja nu har vi åkt i 3 timmar. Efter att ha konstaterat att hon fortfarande andas så fick det bli en bild till;


Ja ni ser ju själva vilket roligt resesällskap jag ordnat mig :-) Hon är sin mamma upp idag. Vi älskar nämligen att sova i allt som rör sig. Bilar, båtar, tåg, flyplan you name it. Allt som rör sig vaggar oss gott till ro.

Stockholm Stockholm Stockholm

Jaha då är det dags! Imorgon kl 08 sitter jag och Julia på tåget för att 5 timmar senare kliva av på Stockholms central där Julias mormor möter upp oss! Ska bli så kul! Som vi har längtat!

Vagnen är laddad och påpackad med mängder av saker för att vi skall klara av både tågresan och överleva ett par dagar i stora staden...eller ja...hrfm...på landet ja ;-)

Så mormor när du läser detta inlägg så sitter vi och skumpar någonstans i mitten av landet med målet Stockholm, Vallentuna och givetvis mormor och morfars famn.


Nästan så här liten var Julia när hon träffade sin mormor och morfar sist. Hon har växt en del stumpan! :-)


Julia endast ett par dagar vilandes i sin morfars famn.

Nu sängen för en trött Julia och en förkyld och trött mamma.

God natt världen

Vem säger nej till en kram?

... Inte Julia inte. Just därför fungerade det så mycket bättre för Julia att duscha än att bada. I duschen får man nämligen krama pappa. I badbaljan är man alldeles utlämnad utan trygghet och närhet. En arm under huvudet. En hand på kroppen. Det är helt enkelt inte samma sak.

I förrgår provade Julia duschen för första gången och hon gillade det verkligen. Vattnet fångade först hennes små fötter för att sedan sakta stiga vidare upp längs med hennes kropp. Julia sa inte ett pip. Då små varma vattendroppar slog rot i Julias mjuka hår för att sedan sakta rulla nedför hennes vackra ansikte och fastna på de långa ögonfransarna - ja då log Julia! Mitt hjärta smälte. Vårt barn tycker om vatten trots allt. Det här får vi göra om!


Julia "pruttar" med munnen för att få bort vattendropparna. Detta var något nytt men ändå spännande.
Man blir trött av att prova nya saker. Lite vila mot pappas kind. Mysigt.


Önskelista för de behövande

Det vankas dop. Ett litet dop men ändock ett dop för vår älskade lilla Julia. Det vankas också jul. Det finns människor i Julias omgivning som i och med dessa tillställningar vill ge henne en gåva.

Eftersom många förfrågningar har kommit från olika håll och kanter kring vad Julia önskar sig så gör jag det enkelt för oss genom att lägga ut en liten lista här. Ja självklart har jag frågat Julia så listan är helt och hållet hennes egen. Jag lovar.

Det kan låta oförskämt och ofint men du som läsare väljer själv om du vill kika på listan och inandas tips. Det finns klassiska dopgåvor som i mina ögon är barnsmycken och även saker i tenn. Denna listan kommer dock inte att innehålla det utan annat smått och även stort. Allt är relativt. Välj något ur listan eller låt bli. Syftet är att vara en liten hjälp på traven. En önskan vi dock har är att kläder uteslutes då fröken numera har en större garderob än vad hennes mamma och pappa har tillsammans. Ja visst är det orättvist det där med garderoben? Det tycker vi med :-)

Julias önskelista
1, Lära-gå-vagn från Brio
2, "Barnkammarboken" (även andra barnböcker, sångböcker)
3, Namnsagor där Julia är huvudpersonen (t.ex www.sagoboken.se, www.unikabarn.se, www.sagoborgen.se)
4, Egen servis. Mugg, bestick, flat och djup tallrik i plast
5, Ett bidrag till fotograf för porträttfotografering av Julia
6, Ett bidrag till babymassage och babysim för Julia 
7, speldosa
8, äkta fårskinnsfäll
9, aktiveringsleksaker (gärna hårda)
10, Gunghäst
11, "Pippis kappsäck" (Astrid Lindgrens filmer ihopsamlade)
12, Tripptrappstol ( www.stokke.com . Färg: "Naturlig" trä. Finns att inhandla på bl.a Babyland).Jisses, vilken lista! Jag chockar mig själv! Så många förslag det blev men trots den långa listan tror jag mig säkert ha glömt flera saker som också är bra. Har du kommit på något som vi inte har tänkt på så är ju det med roligt! Vi tycker att det är roligt att lillan får något som hon kan använda. Och ja vissa saker behöver hon inte förrän i vår som ni ser men då är det ju inte jul eller dop så då blir det ju lite svårt att önska sig det. Det säger ju sig självt, eller hur? hihi.


Skulle vi få veta att listan är till hjälp för Julias nära och kära så kommer vi att uppdatera den med tiden.

GullungeIbland är det alldeles alldeles underbart att sova


1 minut live med Julia!Om du funderar på vem den här söta lilla damen pratar och skrattar så härligt mycket med kan jag tala om för er att det är Familjen fisk. Här har ni dom;


Familjen fisk och Julia pratar hemligheter varje dag. 

Dagens outfit

Ja nu när jag anser mig själv ha blivit alltmer belevrad i blogglandet och även jag har förstått att har man en blogg så bör man ha en dagens outfit i den bloggen också. Jag som inte skulle vara som alla andra i mitt bloggande väljer nu att för stunden vara som just alla andra.

Här har vi dagens outfit!


Lindex har mycket bra och roliga kläder för de små! Prisvärda är de också! Me like!


Julias första barnvakt

Julias farmor och farfar tog glatt mod till sig och ställde upp som barnvakt i fredags. Mellan kl 18.30-23.00 var det sagt. Daniel arbetade och mamma fick gå ut och roa sig lite dock 300 meter från hemmet . Låter ju hur härligt som helst ;-)  .... För mamsen ja. Daniel tyckte nog sitt arbetspass var trist då det inte hände något intressant, som han brukar säga. Farmor och farfar blev nog mest svettiga efter fem minuter och lilla Julia kämpade med att ytterligare stärka sina små lungor för att slutligen somna utmattad i favoritfarmors famn. Klockan var då ungefär 21.15.

Min kväll var trivsam på sitt lilla vis men usch vad slitsamt det är inombords när lillstumpan är på annat håll. Hur som haver så slog vår skrutt i varje fall rekord i att sova denna natten. Hon vaknade inte först förrän kl 03.50 och i vanliga fall varar första sömnpasset cirka 5 timmar. Kors i taket!

Och för er som undrar;
Farmor och farfar har efter i fredags hört av sig så dom överlevde visst Julia. Farfar har även i början av Julias tid undrat ett flertal gånger om hon ens kan skrika så tyst och snäll som hon allt som oftast är. Små barn ska skrika också, brukar han säga med glimten i ögat. Nu du farfar. Vad säger du nu då? :-) Visst kan hon, vår tjej!


Bara måste visa en härlig bild på Julias pappa, farmor och farfar.
Bilden är tagen på landet då Julia var 2 v gammal. Vilket underbart möte!


Tji fick ni!

Nu trodde ni kanske att vi hade försvunnit för gott va? Så är dock inte fallet.

Bloggen har försummats. Nu är det slut med det. Försummelsen alltså.

We are back!

En hälsning till mormor!Det finns en liten tös på 4600 gram och 6 veckors jordsnurr som saknar sin mormor väldigt mycket. Vilken tur att denna tös har en toppenmamma som har bokat mjölktåget den 20:e oktober så tösen och hennes mormor får kramas igen! Det var så mysigt sist ju!

Solen skiner än i Göteborg!

Vi njuter återigen av våra höstpromenader! Tro det eller ej men det finns faktiskt en Julia bakom alla kläder där. Det är viktigt att de små inte fryser och med hjälp av farmors egenstickade vantar till Julia så klarade hon sig undan kalla små händer. Idag var det premiär för dom och Julia gav godkänt betyg. Satt som handen i handsken... ja i vanten alltså :-)


Besök hos farmor och farfar

Julia njöt i sin babysitter hos farmor och farfar. Den är riktigt rolig tycker hon. Det är så härligt att se när hon sitter där, kuckilurar för sig själv och ler glatt åt oss som står bredvid. Jag undra vad hon säger och jag undrar vad hon tänker. Att vi är ena galningar när vi står och plutar med munnen, gör grimaser, klappar på hennes mjuka hud och skrattar när hon skrattar - det tror jag allt att hon tycker att vi är.
Julia pratar för fullt när hon väl fått gungning på stolen


Julia lyssnar på en skallra som befinner sig på höger sida utanför fotots ramar


Gullunge!


Ojsan, liiiite vindögd kanske ;-)


Det är perfekt med denna hos farmor och farfar. Så många middagar som blir räddade! :-)

De små liven

Tiden rullar på och lillan växer. Ja klart jag vet att hon växer men häromdagen när vi var och hälsade på Rob & Malin och deras 2 veckors lilla Alfred, ja då fick jag mig en chock. Vad stor Julia har blivit! På 2 sekunder växte hon från pytteliten till liten i mina ögon. Älskade hjärtat. Givetvis är det sunt att barn växer men måste dom växa så snabbt? Jag vill kunna välja själv hur mycket mitt barn ska växa. Dom borde ha en knapp på ryggen som man kan trycka på när man vill att dom ska bli lite större. Frågan är om jag nånsin skulle trycka på den knappen då ;-) Möjligtvis för att jag vill att Julia ska kunna ha alla de fina kläder hon har i sin garderob som är i större storlekar men inte annars inte.


Alfred 2 veckor.


Lille Alfred igen och Julia 6 veckor.
Ingen är så värst glad men vem vill le på beställning när man blir nedkastad i en soffa så där bredvid en främling?

Väl hemma efter vårt besök funderade jag på att rensa Julias garderob. Herregud, klart hon har växt på dessa 6 veckor. Mängder med kläder måste ju ha blivit för små nu, tänkte jag. Fast helt ärligt, det är lite ångestladdat att göra en sådan rensning så jag sköt givetvis på det hela i ett par dagar. Tills idag. Och döm min förvåning. Lillan kan fortfarande ha nästan alla sina kläder. Puh. Mamma blev superglad! Det enda vårt lilla hjärta har växt ur är några bodysar i stl 50. Byxorna i stl 50 kan hon allt fortfarande ha. Glöm då inte att alla kläder var totalt för stora för henne när hon kom till stora världen. Men nu har jag kommit på något bra. Nästa gång jag får för mig att Julia har växt snabbare än jag vill erkänna så är det bara att rota fram lite större kläder och testa på henne. Hokus pokus, så är hon min lilla bebis igen och mitt psyke samt själ får genast ro. Perfekt!

Pappa Daniel har fått en inhoppare

Snart börjar Daniel arbeta några mastodana pass vilket innebär att är han inte på jobbet så är han i sängen och är han inte i sängen och sover så är han på jobbet. Detta betyder att jag och lillan kommer få tampas med varandra i några dagar och nätter utan avlösning. Eftersom lilltösen är så snäll så blir ju inte det några problem men visst saknar man de där 2 minutrarna lite här och där när Daniel och Julia leker tillsammans.

Efter dagens shopping behöver jag inte oroa mig över att mista dessa små stunder. Vi har funnit vår livräddare! Det är ett mirakel! Daniel blir utbytt! Hans rival är en ascool babysitter med alla dess galna funktioner som du inte ens kan tänka dig och med regnskogen som tema. Julia fick en slant av Daniels mormor när hon kom till världen. Efter en del fnulande gick bidraget till den här underbara apparaten! Så när Daniel nu arbetar i ett par dagar byter jag ut honom mot den här härliga babysittern! Lillan älskar den! Se så sött hon sover. Pappa vaggar och pappa sjunger men kanske att babysitter vinner i vissa fall ändå. Nu kan Daniel arbeta sina pass för nu har han fått en trogen inhoppare!


Höstpromenad

Göteborg bjuder på sol! Skam den som suttit inne idag! Det är så vackert ute!

På schemat stod det promenad och det precis vad det blev också. Efter 2½ timmes promenerande sover Julia gott nu. Givetvis måste allt dokumenteras :-) Vid Delsjöns badplats blev det minsann ett litet stopp. Det var nämligen alldeles för vackert för att kunna låta bli.Lillan är nyvaken. Men vad gör det. Även hon måste få njuta av höstens vackra löv. Julias första höst.


Det är visst någon som inte alltid gör sig så bra på bild. Hihi.


Måste vara gott att kunna vila den där påskinden mot axeln ibland. Lite avlastning. Kan tänka mig att det är tungt att bära på två sådana stora kinder.


Far och en fundersam dotter


Babygym

Julia fick en slant av min mormor och morfar som vi valde att inhandla ett fräsigt babygym till vår unga dam för. Julia älskar gymmet! Det är toppen trots att hon än är liiiite för liten för vissa delar av det. Hon ligger varje dag i gymmet och pratar med alla djuren och lyssnar på ljuden som kommer från speldosan.

Tack snälla mormor och morfar!Den fina mysiga dressen har Julia fått av tant Marie! Den är urgullig!


Det är härligt att ligga och bara lyssna till speldosans ljuva toner

Vår lilla nattpratare

Klockan var 01.30 i natt och Julia hade sedan 2 timmar tillbaka varit vaken. Först bytte vi blöja sedan åt vi mat sedan bytte vi blöja och så åt vi lite till. Puh, både mamma och pappa var trötta och ville sova men Julia hon ville minsann vara vaken. Med stora ögon, armar och ben som viftar, en mun som både ler och pladdrade i ett kör satt vi i soffan och hade det bra. Julia kanske berättade spökhistorier för oss? Ja vem vet. Vi förstod i varje fall inte mycket av vad som sades. Det får bli hennes hemlighet. Söt är hon. Trots vår trötthet kan man inte låta bli att le åt henne. Underbara unge!
Nattaturer ger goda resultat

Här är världens gulligaste unge som inte alls ville sova när kl var 02 så tillsammans med mamma prackades det på en massa kläder för att i höststormen fara ned på stan och hämta upp pappa som svirat runt under kvällen. Lillan somnade genast i bilen och sov sedan gott när vi väl kom hem. Precis vad jag hade räknat ut :-) Bästa mamman alltså! Jag är själv lite imponerad över mina drag. Hihi.


Dressen är 2 storlekar för stor. Lillstumpan drunknar nästan i den. Fast bara nästan. Och den värmer riktigt gott. Julia har fått ärva den av Alvine! Tack snälla! Perfekt i vinter.

Fest tar på krafterna

Det är jobbigt att vara på fest. Ja vi är ju numera lite ovana Julia och jag. Vila är då ett måste dagen efter. Julia håller helt med mig. Sånt gillar vi.


Med myskläder på blir det riktigt mysigt. Gott sov vi också.

Mys hos My

I fredags var hela familjen inbjuden på middag hos vår My som fyllde år dagen innan. Julia skötte sig fint. Det gäller bara att någon tittar på henne. Det är också viktigt att någon pratar med henne. Så klart. Givetvis skulle hon också vara med vid middagsbordet. Ja vid huvudrätten skumpade hon glatt på mitt ben och efterrätten satt hon i pappas knä. 

My´s övriga vänner som också deltog i middagen och sedan skulle göra krogen fick nog uppleva en annorlunda förfest. Julia tog över totalt och blev middagens samtalsämne trots några tappra försök av oss alla att försöka byta ämne så återkom vi ständigt till lillan. My själv var underbar med henne. Julia och My dansade kvällen lång till både Takida och Winnerbäck. Julias favoriter. My´s också för den delen.Det är slitsamt att vara på fest. Julia passar på att ta en powernap i My´s famn medan My dansar. Det gungar ju såååå gott så man kan inte låta bli, tycker Julia.

Man blir inte alltid klokare med tiden.

Julia blir 6 veckor imorgon. Jag kan fortfarande inte förstå att den här lilla damen bodde i min mage under 9 månader. Ja, hon valde ju till och med att stanna längre än beräknat trots att jag vid ett flertal tillfällen påpekade att hyran bara var betald till den 16:e augusti. Därefter skulle hon vräkas men inte behagade hon komma till världen för det. Nej då. Nio dagar till tyckte hon att hon kunde med att gotta sig i värmen innan hon valde att flytta och då hem till oss. Trots hennes oförskämdhet då hon som hyresgäst i min mage nonchalerade våra krav totalt så älskar vi henne över allt annat.

Fint folk kommer alltid sent, sägs det. Vår flicka är det finaste som har hänt oss!

Ibland går vissa saker inte att förstå. Hur gärna man än vill så går det bara inte.  Jag förstår som sagt var inte att det faktiskt bodde en människa i den här jättekulan. Jag vill kraftigt poängtera att jag saknar inte kulan. Jag förstår bara inte.

Jisses, jag såg verkligen inte mina fötter på aplänge. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle bli så glad av att få återse en sådan tråkig kroppsdel som ens fötter.


Skulle jag mot förmodan sakna mina fötter så kunde jag visserligen bara vrida huvudet på sne. Vips, där var dom!

Inte illa pinkat

Nix pix det var det inte. Illa pinkat alltså. Lillan vägde nämligen 4635 kg idag! Yes! man kan knappt komma närmare min gissning! Ja, så länge barnen bor hemma så är det mödrarna som kan dom bäst har jag hört ;-) Tror mödrarna i varje fall ;-)

Lillan har alltså blivit besiktigad idag och hon fick godkänt! Väl inne på BVC bestämde hon sig för att testa sina små lungor inför bvctanten. Ja, bra lungor det har hon allt, sa BVCtanten och småskrattade. Ja, hon är inte som alla andra barn, svarade jag med glimten i ögat. Till svar fick jag; Vi är alla unika. Hmm, jag lät det stanna där.

Däremot är min dotter så väluppfostrad. Jo, för när vi väl fick komma in till doktorn som för övrigt var en kvinna i typ 35-års åldern i civila kläder så tystnade Julia och valde att fyra av ett leende till fröken doktor medan undersökningen gick av stapeln. Jag trodde det skulle vara en stor tråkig man i vit rock som skulle vara doktor. Ja där ser ni hur min världsbild ter sig.

Väl utanför undersökningsrummet valde Julia att återigen ta ton tills vi slutligen hamnade i bilen och fick däcken i rullning och radion på "on". Då njöt hon bara.

Blir ett kort inlägg idag. Fröken Julia har nämligen valt att slopa sömn på hela dagen. Endast två 5-minuters pauser har det blivit. Hon har alltså varit vaken från kl 08 imorse fram till nu. Som tur är så är hon inte ledsen eller arg. Hon bara är men man blir lite trött ändå utan paus på hela dagen.

Nu ska mammaMalin ut på promenad och lämna apan Julia hemma med pappsen. Sedan hoppas jag det blir sängen.

God natt på er där ute!

Galenpanna

Jag undrar hur länge man är smått förvirrad när man precis har fått barn. Framför allt undrar jag hur länge det är okej inför sin omgivning att man är förvirrad innan man blir kallad för galning. Finns det någon regel tro? För i så fall skulle jag nog behöva veta det eftersom det nu gått över fem veckor sedan förlossningen gick av stapeln och jag undrar ibland fortfarande var jag är. Tur att Daniel varit hemma så mycket och länge med Julia & mig. Toppenpappa! Nu har han arbetat 7-16 nästan två veckor i streck. Ovant men inte jobbigt. Jag lever dock som i en bubbla. En underbar bubbla men ändå.


Är man galen när man;


1. Står med telefonen i högsta hand, öppnar kylskåpsdörren med den andra och undrar vad sjutton man skulle göra? Ja nu tror ni säkert det slutar här men icke. När man fortfarande inte kommer på vad man skulle göra så går det plötsligt upp ett ljus för en. Ni vet, en sån där "aha-idé". Man blir glad för att man återigen minns, slänger in telefonen i kylskåpet och stänger dörren. När telefonen väl ringer springar man runt och yrar och 5 timmar senare när middagen ska tillagas undrar man vem som har lagt en telefon i kylskåpet.

2. Parkerar bilen. Kliver ur. Låser bilen. Rycker i dörren till baksätet för att öppna och hämta ut matkassarna man precis har inhandlat. Stannar upp. Funderar på varför dörren har fastnat. Provar igen. Inser sedan att bilen är låst. Hur gick det till? Vem låste?

3. Får i uppdrag av D att inhandla 1 yoghurt och 1 redbull då övriga matinköp ändå skall ske. Minns i affären att det var 2 saker som inte fick glömmas. Inhandlar två saker åt D och även resten av maten. Glömmer handla yoghurt. Kommer hem. Packar in i kylskåpet. Suckar. Varför bad D mig köpa keso när det står en oöppnad keso i kylskåpet redan? Suckar igen. Vet att båda inte kommer hinna förbrukas. Frågar D men D ser ut som ett frågetecken. Kommer på att D aldrig bett om inköp av keso. Suckar igen. Hur hamnade keson i korgen och vart tog yoghurten vägen?

4. Står i duschen och sjunger för lillan som ligger på golvet utanför duschkabinen. Tvålar in. Schamponerar in.Håller balsamflaskan i handen och blir allmänt förundrad. Schampo på kroppen och balsamet i håret. Vart tog intvålningen vägen och börjar man inte med schampot först för att sedan ta balsam? Någon som kanske försökte vara effektiv här eller?

5. Sätter sig vid datorn. Knappar in sidan
www.blogg.se för att blogga. Skriver in e-mailadressen. Fyller i lösenordet. Blir irriterad när det inte fungerar. Gör om allting. Fyller i lösenord. Lösen fel. Skakar på huvudet. Fyller i lösen. Märker att det inte är datorn det är fel på. Har nämligen inte lösenord: blogg.se. Fyller i rätt lösen. Jippi nu fungerar det.

6. Öppnar bildörren med nyckeln, sätter in lillan i bilbarnstolen. Packar in vagn i baklucka. Skötväskan i baksätet. Hoppar in i förarsätet. Säkerhetsbältet på men vart tog bilnyckeln vägen? Letar i fickor. Ut ur bilen. Ingen nyckel i förardörren. Letar i skötväska. Tittar på golvet under lillans stol. Inte i vagnen heller. Öppnar lillans dörr men nej inte i hennes stol heller. Upptäcker tillslut att nyckeln sitter i lillans dörr.  Ja den dörr som öppnats och stängts ett par gånger. Hur kan man missa?

7. Talar med mamma på telefon. Det ringer i andra änden. Mamma svarar med R2. Det fungerar inte. Mamma kommer tillbaka till linjen hon var på innan. "Hallå", säger hon efter sin klassiska presentation. "Det var inte jag", är svaret hon får. Ja det gick alltså inte att trycka R2 och mitt sätt att förklara det var med svaret "Det var inte jag". Inte jag som ringde på andra linjen. Hmm. Tror någon ens att man sitter i ett samtal med någon och väljer samtidigt att ringa på dennes andra linje eller?

8. Får en förfrågan av D om att ställa en "extraklocka" till honom för nästa morgon. D frågar återigen om klockan har ställts. Svaret blir "JA". D checkar av en sista gång om klockan verkligen är ställd. Blir irriterad. Svarar ilsket; JA. D frågar då vad klockan står på. Tittar på mobilen. Tittar på larmet. Ojsan, ingen klocka är ställd. Hur kunde även detta missas?
(Kan hända att D känner sin partner så väl vid det här laget. Ingen är gladare än jag. Verkar som att det behövs nämligen. 1 poäng till D!).

Nä, fler punkter vågar jag inte skriva. Skrämmer väl er. Lillan är alltför underbar och våra dagar hemma då Daniel har jobbat dagspass 5 dar i rad har varit goa. Ni kanske inte tror mig nu men det är sant. Kroppen tar faktiskt inte stryk. Bara hjärnan som börjar svikta lite kanske :-)

Förövrigt så tror jag starkt på att man faktiskt kan amma bort hjärnceller. Jag tror att jag har drabbats av det. Jag är alltså ingen galenpanna. Jag är bara en nyförlöst mamma som ammar sin dotter om och om igen.

Imorgon är Daniels sista dagspass sen får vi några ljuvliga lediga dagar tillsammans. Underbart säger Julia och jag!


Besiktning av unge

Imorgon är det åter igen ett besök hos BVC som väntas men denna gången är det även farbror doktor vi ska träffa. Julia ska nämligen besiktigas. Hon har passerat 1 månad och då gör man tydligen så.

För två veckor sedan då vi var på BVC vägde damen 4 kg. Nu tippar jag på att hon väger 4,6 typ. Hon äter ju som en häst.


När lillan föddes vägde hon 3420 kg. Då tyckte jag det var mycket. Ack så lite jag visste! :-) 

Vänskap

Trots att Julia bara är 5 veckor gammal så har hon redan fått vänner! Här är söta Alvine som Julia nu har träffat flera gånger. Fotot är taget hemma hos oss på vår balkong. En av våra sista härliga sommardagar.


Alvine 11 månader.Första mötet mellan Alvine och Julia. Daniel sköter presentationen. Ägaren till den mystiska handen som dyker upp i vänster sida av bilden är Lotta själv. Ja, nån bra fotograf har jag ju aldrig varit :-) men lite roligt för nu kom ju alla med på bilden förutom fotografen själv. Hihi.Alvine tycker genast att Julia är helt okej och väljer att dela med sig av en av sina smörgåsbitar. Det är vänskap det! Sötnosar!

Barnkalaspremiär!

Igår fyllde vår goa Alvine 1 år! Julia och jag släntrade in strax efter 13-tiden för att fira och äta tårta samt urgoda chokladcup cakes som Lotta hade bakat. Lotta, Alvines mamma är nämligen en fena i köket när det gäller allt  från matlagning och hembakat till pyssel och påt. Tillsammans med Claudia och hennes två pojkar, Leo 4 år och Noel 7 månader kalasade vi tills en liten Alvine blev trötter. Det är jobbigt att fylla år. Det verkade vara jobbigt jobbigt att fira också för väl hemma somnade Julia på stört och sov fyra timmar i streck. Kalas är roligt men det tar på krafterna :-)


Julia ligger på golvet och är redo för kalas. Bara mamma som ska hinna göra sig färdig också.


Klänningen är på och strumpbyxorna likaså, ja dom är nu bara liiite för stora men snart så! Julia är så laddad att hon varken kan vara still med sina armar eller ben. Vift! vift! Och munnen, ja den går i ett. Undrar just vem hon har ärvt det av. Hihi. Underbara unge!
RSS 2.0